Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 27, 2022

Endelig fylles nye Jordal Amfi: - Ser absolutt slik ut

Snaue seks år etter tårene trillet fra fullsatte tribuner på gamle Jordal Amfi, går det mot «stinn brakke» for første gang i Vålerenga nye arena.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Med det tempoet billettene går i nå, ser det absolutt slik ut.

Slik svarer Mette Winther, salgssjef for privatmarkedet i Vålerenga, på spørsmål fra nitten.no om klubben nå forventer utsolgt arena, og det kanskje også i god tid før dropp onsdag kveld.

- Vi håper på fullsatt Jordal for første gang, sier Winther og legger til at det betyr 5200 tilskuere.

- Kanskje blir det utsolgt allerede tirsdag, melder Vålerenga på Twitter.

Seks år siden sist

Møtet med Frisk Asker onsdag 4. juledag blir det faktisk den første romjulskampen på Jordal uten restriksjoner på hele seks år. Og tilbudet ser ut til å ha vært savnet i hovedstaden.

Mandag kveld var det kun rundt 375 ledige billetter til lokaloppgjøret og duellen mellom Oslo og Asker. Det betyr at Vålerenga styrer mot rekord, og alt tyder på at arenaen blir fullsatt for aller første gang.

Sesongbeste er 4809 tilskuere mot Storhamar, og forrige sesong så 5043 sluttspillduellen mot samme motstander. Det er rekord på det nye anlegget etter at VIF tok farvel med det gamle anlegget for snaue seks år siden - mot nettopp Frisk Asker med fulle tribuner.

26. januar 2017 startet rivingen av OL-anlegget fra 1952.

- Vi sees igjen. Leve Jordal, sa byrådsleder Raymond Johansen.

Men det tok tid. Oslos nye storstue for hockey skullet etter planen stå klar i september 2018, men først i oktober 2020 kunne Vålerenga returnere fra Furuset Forum til åpningskamp mot Grüner foran øynene på Mats Zuccarello og 199 andre tilskuere.

Stor interesse

Det er ikke bare i Oslo man opplever stor interesse i romjulen og til kampene onsdag 4. juledag.

- Vi håper på 2200-2300 tilskuere. Det er vanskelig å estimere da vi tidligere har møtt Stjernen i romjulen og da trukket rundt 3000 tilskuere, sier daglig leder i Sparta, Henning Svendsen, til nitten.no foran møtet med Lillehammer.

Stjernen tar turen til Storhamar til det som blir en av mange toppkamper i ligaen fremover. Med flere profilerte nykommere, storform og julekamp håper Hamar-gjengen på rundt 4000 tilskuere i CC Amfi. Også på Ringerike går billettene unna til julekampen mot Stavanger Oilers.

- Vi håper på god oppslutning av publikum i romjulen, og satser på rundt 1100 tilskuere, sier daglig leder Janka Aasen til nitten.no.

Manglerud Star har ikke opplyst om billettstatus foran det viktige lokaloppgjøret mot Grüner fire dager inn i romjulen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form