Lukk søk

NHL

July 24, 2021

Emil Lilleberg om draften: - Nå blir det champagne på gutta

Emil Lilleberg befinner seg i Göteborg og fikk sjokk da telefonen ble bombadert med sms om at han hadde blitt draftet av NHL-klubben Arizona Coyotes.

Det var i 4.runde og og 107 totalt at navnet til Sarpsborg-gutten dukket opp. Oskarshamn-backen som er født og oppvokst en icing-puck fra Sparta Amfi blir den andre Sparta-spilleren som blir draftet av en NHL-klubb. Fra før ble Jonas Holøs draftet av Colorado Avalanche i 2008.

- En drøm som går i oppfyllelse. Jeg er i Gøteborg med kompiser, og nå blir det champagne på gutta, forteller Emil Lilleberg til nitten.no via telefon.

Du som spanderer?

- Det skal jeg love deg.

Kom som et sjokk

Lilleberg befinner seg i Göteborg på ferie og skjønte lite da det tikket inn meldinger fra venner og bekjente i Sarpsborg.

- Jeg fikk sjokk. Det rant inn med meldinger og gratulasjoner, forteller Brevik-gutten.

Selv om Arizona og Emil Lilleberg har hatt kontakt tidligere så var ikke denne nyheten i sarpingenes villeste fantasi.

- Jeg har snakket med flere klubber, inkludert Arizona som er min favorittklubb i NHL. Men dette hadde jeg ikke trodd altså.

En takketale blir vanskelig fra Göteborg, men han blir fort veldig alvorlig da vi kommer inn på emnet.

- Først og fremst så ønsker jeg å takke Sjur Robert Nilsen. Han har vært min mentor i min reise som ishockeyspiller. Samt Sparta og den gruppa vi var der. En gruppe som lot deg være den personen du var. Tok vare på hverandre og var venner 24 timer i døgnet, fortsetter Lilleberg.

- Samme gjelder landslaget og alle gutta der. En fantastisk gjeng som jeg har lært masse av på veldig kort tid.

Før du bestiller Champagne Emil, hva har mamma og pappa sagt?

- At de er veldig stolte av meg, avslutter unggutten.

- Vi har jobbet bra sammen

Mannen som Emil Lilleberg ønsket å takke er Sparta-trener Sjur Robert Nilsen. Nilsen ble ikke overrasket over draften, men forteller at han ønsker å gi æren tilbake til unggutten.

- Emil Lilleberg bør være veldig stolt av seg selv i dag. Det er alltid individet i en slik draft. Jeg tror hele Sarpsborg og Sparta som klubb er stolte over å fått nok en sarping inn i draften i NHL, forteller han via telefon til nitten.no

Hva tenker du om at han takker deg for dette?

- Hyggelig å bli satt pris på. Men både Emil og jeg har jobbet bra sammen i mange år synes jeg. Men det er nå jobben begynner for hans del. Så jeg håper dette ga han en ekstra motivasjon til å jobbe enda hardere, forteller Sparta-treneren.

Sjur Robert snakker ofte i det store bilde, og nevner igjen hockey-norge som "vi". Og her har han en klar melding til alle klubbene.

- Jeg er kanskje litt brå, men jeg mener at alle klubber bør ha som mål å få med en spiller i draften hvert år. Selvfølgelig forstår jeg at det kanskje ikke er mulig per nå, men da jobber vi sammen med å løfte lille hockey-Norge til nye høyder.

At Sparta igjen greier å fostre nok en spiller i en NHL-draft håper Nilsen nå kan gjøre at yngre spillere ser at det er mulig med hardt arbeid over lengre tid.

- Dette håper jeg kan gi en motivasjons-bombe til de yngre spillerne i Sparta. I tillegg så er dette et bra måle-parameter for en klubb som Sparta, når Emil blir draftet av en NHL-klubb. Nå må vi lære av dette og gjør ting enda bedre i fremtiden. Dette er ikke bare en stor dag for Emil og Sparta, men også for norsk ishockey, avslutter Nilsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form