Lukk søk

Fjordkraftligaen

July 26, 2022

Ellefsen legger opp: - Det er jo egentlig for tidlig, men

Petter Ellefsen (25) prioriterer sivil jobb foran hockeyen, men ser tilbake på en fin karriere i Frisk Asker og Ringerike og takker Martin Boork for godt samarbeid.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er jo egentlig for tidlig, men nå er det sånn at jeg har vært nødt til å jobbe ved siden av hockeyen i Ringerike og når det nå dukket opp en ny jobb jeg ikke klarte å si nei til, ble det slik. Uansett hva som hadde skjedd, hadde jeg nok ikke klart å si nei til den jobben her.

Det sier Petter Ellefsen til nitten.no dagen etter det ble kjent at 25-åringen legger opp og avslutter hockeykarrieren etter å ha spilt for yngre lag i Frisk Asker, vært innom svenske Tingsryd og spilte fem sesonger for Ringerike på nivå én og to.

Selger biler

En ny stiling som bilselger hos Bilia på Hønefoss ble for fristende til at det blir en sjette sesong.

- Vi kommer til å savne å ha #20 Petter Ellefsen på laget, men til tross for at han er Asker-gutt, så vil han alltid være en del av Ringerike Panthers. Fremover håper vi å se han på tribunen og kjørende rundt i Hønefoss i lekre BMWer, skriver Ringerike på sin Twitter-konto.

- Jeg kjente det var tungt da nyheten kom ut i går og det ble offisielt at jeg legger opp. Jeg har brukt all tid på hockeyen mer eller mindre hele livet. Forandring er alltid tøft uansett. Vi er vanemennesker, men nå må jeg bare se fremover, sier Ellefsen.

- Hvordan vil du oppsummere karrieren?

- Jeg har jo vært ganske lenge på ett sted. Hele seniorkarrieren min er i Ringerike, og det er jeg veldig fornøyd med. Å komme dit under Martin Boorks ledelse som 19-20-åring og skulle utvikle meg på seniornivå var helt perfekt for meg. Jeg fikk lov til å prøve og feile. Det er det som er så fint med Martin. Man får lov til å flippe noen pucker i overtallsspillet, dumme seg ut og skjønne det selv uten å bli halshugget når du kommer tilbake til boksen. For meg var det helt perfekt. Jeg følte jeg hadde en jevn utvikling gjennom hele tiden i Ringerike.

To opprykk

På spørsmål om karrierens høydepunkt, trekker Ellefsen ikke overraskende frem opprykkene til øverste nivå i Norge. Det første kom våren 2018 etter 7-2-seier hjemme over Narvik og det andre våren 2021.

- Det var ikke like gøy under pandemien uten tilskuere. Høydepunktet er helt klart Schjongshallen og 7-2-seieren over Narvik, sier Ellefsen.

Ringerike Panthers utvikler seg stadig som klubb og ønsker stadig å bli mer profesjonelle og etablere seg som en solid klubb på øverste nivå i Norge,

- Allerede første sesongen da vi rykket opp ble det noe helt annet. Men fra spillernes og hvert fall min side skjedde den største forskjellen før forrige sesong. Profesjonaliteten økte tre hakk. Vi merket det i alle ledd. Forskjellen fra da jeg kom til nå er helt syk, mener 25-åringen.

- Så Ringerike er i gode hender fremover også uten deg?

- Uten tvil! Jeg syns også laget ser veldig spennende ut nå. Om ikke denne sesongen så tror jeg Ringerike etter hvert vil krige med de etablerte lagene i ligaen.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="no" dir="ltr">Vi kommer til å savne å ha #20 Petter Ellefsen på laget, men til tross for at han er Asker gutt, så vil han alltid være en del av Ringerike Panthers 🖤💛<br><br>Fremover håper vi å se han på tribunen og kjørende rundt i Hønefoss i lekre BMWer.</p>&mdash; Ringerike Panthers (@RingerikeP) <a href="https://twitter.com/RingerikeP/status/1551794588012220416?ref_src=twsrc%5Etfw">July 26, 2022</a></blockquote><script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script><blockquote class="twitter-tweet"><p lang="no" dir="ltr">Vi kommer til å savne å ha #20 Petter Ellefsen på laget, men til tross for at han er Asker gutt, så vil han alltid være en del av Ringerike Panthers 🖤💛<br><br>Fremover håper vi å se han på tribunen og kjørende rundt i Hønefoss i lekre BMWer.</p>&mdash; Ringerike Panthers (@RingerikeP) <a href="https://twitter.com/RingerikeP/status/1551794588012220416?ref_src=twsrc%5Etfw">July 26, 2022</a></blockquote><script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form