Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 23, 2024

Eidsa hyllet for 1000 kamper: - Kommer nok til å tenke mer på det etter karrieren

Joakim Eidsa Arnestad er stolt over å ha spilt 1000 kamper for Lillehammer, men tror jubileet vil bety mer for ham etter skøytene er lagt på hylla.

Foto med tillatelse: Alexander Henningsen

- Det er jo moro å komme til 1000, men det er ikke egentlig ikke noe jeg har brukt så mye energi på. Så gikk jo kampen som den gikk også. En kjip kamp.

Slik svarer Joakim Eidsa Arnestad da nitten.no fredag formiddag spør hvordan han opplevde å bli hyllet for 1000 kamper i Lillehammer-drakten hjemme i Eidsiva Arena.

- Jeg har ikke tenkt såå mye på det, faktisk. Jeg kommer nok til å tenke mer på det etter karrieren. Det tror jeg.

36-åringen er trønderen som ble på Lillehammer. Han kom til byen for å kombinere idrett og studier på NTG, men ble raskt en av del av A-laget og debuten kom helt tilbake i 2005/2006-sesongen.

1000 kamper

Siden har Arnestad vært sentral i Lillehammer-laget. 18 sesonger på øverste nivå i én og samme klubb. Torsdag kveld kom match nummer 1000 for klubben - 857 av dem serie- og sluttspillkamper.

- En tro klubbspiller man finner få av i moderne idrett. Vi stiller oss ydmykt i rekken av gratulanter! skrev Stavanger Oilers i sin forhåndsomtale til jubileumskampen.

- Å ha dratt på seg de samme fargene 1000 ganger, gått ut på isen, og representert klubben vår 1000 ganger. Vi kan ikke annet enn å si 1000-takk, skriver Lillehammer på sin Facebook-side.

- Det er morsomt å komme til hallen og møtte guttene hver eneste dag. Å trene og spille kamper er fortsatt utrolig kult. Det har det vært hele veien, sier jubilanten til nitten.no på vei inn til et B2B-messe i regi av klubben.

Legger opp?

Nærmere 20 sesonger på toppnivå tar på for en familiemann med kone, fire barn, hunder, katter og sivil jobb. Denne våren kan det være over.

- Jeg får ta en avgjørelse når jeg kommer til april, tenker jeg. Så får vi se. Jeg har ikke bestemt meg enda. Det skal gå opp med arbeid, kontrakt og alt slikt. Man blir ikke rik av det her, sier Arnestad om fremtiden.

- Har det aldri vært aktuelt å bytte klubb?

- Joda. Ikke så ofte, men der og da føltes det ikke som rett tid og sted. Da har jeg valgt å bli. Det har føltes riktig.

Ukene foran serieinnspurten og sluttspillet er ikke tid for en større oppsummering, men Arnestad må så klart få spørsmålet hva som skiller seg ut fra de 18 sesongene og 1000 kampene.

- Hockey Classic har alltid vært kult. NM-finalene i 2018 var en fin opplevelse selv om vi røk 4-1. Det har også vært noen bra kvartfinaleserier som har vært bra å få være med på. En god miks.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form