Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 3, 2023

Droppet SHL-tilbud for å bli VIF-spiller: - Ble et ganske lett valg

JORDAL (nitten.no) Han kunne tatt steget opp i SHL eller signert en lukrativ kontrakt i Østerrike, men Christopher Bengtsson ville til Oslo for å vinne noe med Vålerenga.

Foto: nitten.no

Etter å ha brukt noen måneder på å tenke og vurdere alternativene sine, og etter å ha sjekket litt med blant andre Frisk Askers Anton Holm, ble valget til slutt greit for Christopher Bengtsson.

Onsdag ble han presentert som Vålerenga-spiller på Jordal foran høstens første istrening.

- Vi har snakket sammen lenge. Jeg hadde det bra i Sverige og kunne blitt der, men ønsket å spille utenlands igjen. Da passer Norge fint da det er ganske likt Sverige. Vålerenga er en veldig fin klubb å komme til, sier Bengtsson til nitten.no.

SHL?

29-åringen fra Huddinge utenfor Stockholm har vært innom klubber som Färjestad og Modo - for sistnevnte fikk han SHL-debuten tilbake i 2013. Siden dro Bengtsson til finske KalPa i Liiga, spilte to sesonger for Tingsryd på nivå to i Sverige før det ble retur til øverste nivå med Rögle og Färjestad.

De fire siste sesongene har svensken spilt for Södertälje og Björklöven i HockeyAllsvenskan.

I vår og sommer har Bengtsson takket nei til klubber i Østerrike, han var sterkt ønsket i flere norske klubber og hadde også muligheten til å ta steget tilbake til SHL.

- Jeg vet at flere SHL-klubber kunne tenke seg Christopher i en typ tredjerekke, men han ønsket seg en litt større rolle. Det er kult at han valgte oss, sier Vålerenga-trener Fredrik Andersson til nitten.no.

- Jeg har jo sett ham i årevis og også forrige sesong siden jeg følger Björklöven ganske tett. Han har litt det vi søker karaktermessig, en uredd spiller som er bra på små flater, går på mål, har stor fart, kan bære spillet gjennom midtsonen og være en nøkkel i å utvikle spillet vårt.

Flyttet i helgen

Bengtsson ankom Oslo fra Umeå lørdag, besøkte Jordal Amfi for første gang tirsdag og ble presentert for media og supportere onsdag.

- Arenaen og fasilitetene her er proffe. De holder bra SHL-klasse. Vålerenga skal ligge i toppen og kjempe om gullet. Det ser bra ut på papiret, men vi skal få satt ting sammen, utvikle oss hele tiden og være som best i mars-april, sier 29-åringen.

Vålerenga-sportssjef Anders Myrvold har signert hele 14 nye kontrakter denne sommeren - sju forlengelser og sju nykommere der Bengtsson er den siste i rekken.

- Han var en populær mann på markedet, men vi har mye å tilby her. Vi er en stor klubb i en stor by som skal krige om titler. Det tilsier at folk har lyst til å komme hit.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form