Lukk søk

Internasjonal hockey

July 3, 2024

Draftede Lafton gikk glipp av USA-camp: - Litt uflaks

Ludvig Lafton (18) ble draftet av ferske Utah Hockey Club, men går glipp av «Development camp» denne uken med hjernerystelse.

Foto med tillatelse: Fehmi Sejdijaj, Frisk Asker

Dagen etter Michael Brandsegg-Nygård og Stian Solberg skrev historie i Las Vegas ble Ludvig Lafton draftet som nummer 190 av Utac Hockey Club.

På vei til besteforeldrenes hytte fikk 18-åringen beskjeden, slik også Budstikka har omtalt.

- Jeg hadde snakket en del med Utah så jeg visste det var en mulighet for at det kunne skje, men ventet det ikke i hele tatt. Utrolig kult at det skjedde, sier Lafton til nitten.no.

18-åringen ble flyttet opp i Frisk Askers A-tropp foran forrige sesong før han dro til Färjestad i januar der han har spilt U18- og U20-hockey.

Elsykkel-ulykke

Lafton ble invitert til «Development camp» i USA allerede i helgen, men måtte takke nei grunnet en hjernerystelse på han pådro seg i en elsykkel-ulykke i vår.

På vei hjem fra trening i Karlstad var backen uheldig og havnet i en ulykke.

Foto med tillatelse: Erling Schjølberg

- Jeg hadde litt uflaks og falt. Det er noen uker siden nå, men jeg får bra oppfølging av en klinikk som sjekker at alt går som det skal. Nå var det best at jeg ble hjemme for å rehabilitere. Fremover blir det å gå til trening eller ta buss, sier Lafton og ler.

Utah Hockey Club, klubben som nå har sikret seg rettighetene til Lafton i tre år, er nyetablert i Salt Lake City, stammer fra Arizona Coyotes og debuterer i NHL til høsten.

- Det er mye de samme folkene som var i Arizona. Jeg har snakket en del med en speider der i tillegg til trenerne. Alt virker veldig proft, så klart.

Hva nå?

Lafton er en del av U20-troppen i Färjestad der han blant annet har Ole-Kristian Tollefsen som trener.

- Hva er planene for neste sesong nå?

- Jeg gjør meg klar til sesongstart i Sverige. Utah lurte på hva jeg hadde planlagt, og jeg tror det er best for min utvikling å bli i Sverige der jeg også kan fullføre skolen. Jeg har det veldig bra i Färjestad. NHL er målet etter hvert, men det er veldig mye jobb som må gjøres på veien dit, sier backen.

- Er SHL-debut et mål denne sesongen?

- Ja, det er et mål å få prøve seg litt på A-laget, men det er helt opp til meg selv.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form