Lukk søk

Fjordkraftligaen

September 10, 2021

Dommersjefen etter treningskampene: - Tilbakemeldingen er at ting er greit

Nye regler og detaljer skapte litt hodebry for Fjordkraftliga-dommerne, men etter treningskampene føler de seg klare til seriestart.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Nye regler og tolkninger av spillet skal for første gang i aksjon i seriesystemet når Fjordkraft-ligaen droppes i gang lørdag. Dommersjefen følger seg trygg på at hans gutter i sebra-stripene er klare.

- Nå skal vi ha et elitedommer-møte fredag hvor vi tar en peptalk før serien starter slik at vi kan lufte ut det noen eventuelt skulle lure på, forteller dommersjef Geir Thomas Olsen til nitten.no.

Besøker klubbene

De nye retningslinjene og reglene som har blitt sendt ut fra det internasjonale ishockeyforbundet inneholder såpass mange nye detaljer at dommersjefen har vært på en besøksrunde hos klubbene i Norge.

- Vi har besøkt fire lag og skal til Sparta innen kort tid. Det vi opplever på de møtene er positivitet. Folk må ikke glemme at endringene er en fordel for det offensive spillet. Og vårt inntrykk er at spillerne er fornøyde med de endringene som har blitt gjort for Fjordkraft-ligaen.

- Hva sitter dere igjen med av erfaring etter treningskampene?

- Tilbakemeldingen er at ting er greit. Vi bruker disse kampene for å lære. Under treningskampene så har vi feilet, justert og trent på ulike ting. Men det har gått som forventet. Vi var forberedt på at det var mange detaljer og alt er skrevet på nytt. Så publikum har nok tenkt at det ikke var så mye for dem for mange av detaljene merkes nok ikke der og da for de på tribunen, sier Olsen.

Ønsker ikke svenske tilstander

Hvem som skal dømme de ulike kampene er tilgjengelig, men dommersjefen ønsker ikke ekstra oppmerksomhet rundt dette da han frykter dommere kan bli kontaktet i forkant.

- Nå er det slik at det ikke har skjedd i Norge, men vi har fått rapporter fra Sverige. Derfor velger vi å skjerme dem, forteller Olsen.

Allerede førstkommende lørdag skal åtte av ti lag i aksjon, og bli ikke overrasket om du kanskje får se noen nye dommernavn de første rundene.

- Vi kommer til å bruke høstsesongen til å teste ut nye og fremtidige dommere. Vi ser på åpningsrundene som en utviklingsarena for de litt mindre rutinerte dommerne, som har greid seg bra i treningskampene. Så det vil bli noen nye navn både på hoveddommere og linjemenn i noen kamper. I likhet med at en junior får istid for et lag, så skal en dommer få prøve seg hos oss også, forklarer Olsen.

Dømmer ikke egen klubb

Utfordringen med at dommere har tilhørighet til en klubb er velkjent. Denne sesongen skal ingen i utgangspunktet dømme klubben man representerer.

- Det stemmer at vi ikke ønsker ingen potensielle utfordringer rundt det med klubbdommere på elitenivå. Derfor setter vi ikke opp dommere som har tilhørighet til deres klubb. Det er ikke vanskelig å forstå at det hadde blitt en billigere løsning for alle parter, men så lenge de er medlem i klubben, så ønsker vi ikke å lage til potensielle utfordringer. Så det er vi veldig bevisste på når vi setter opp dommere til de ulike kampene, forteller dommersjefen.

- Alle dommere friske og raske?

- Alle er klare utenom Robert Hallin. Han sliter fortsatt etter han dessverre ble smittet i forrige sesong, avslutter Olsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form