Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 30, 2022

Dineen: - En befrielse ikke å være bekymret for alt som foregår et par timer

(Lillehammer - Storhamar 3-4) Nick Dineen la vekk problemene i Lillehammer-leiren fredag kveld og plaget naboen Storhamar i derbyet.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Dineen scoret to av målene i det som kan ha vært den siste kvelden med gjengen for flere av Lillehammer-spillerne. De så også ut til å få en perfekt avskjed da hjemmelaget ledet 2-0 allerede etter fem minutters spill.

Men Storhamar malte på, kom seg inn i matchen og hadde kvalitet til å snu oppgjøret. Patrick Thoresen ble matchvinner i siste periode med en suser i krysset foran fullsatte tribuner.

- Det er en befrielse å være der ute og ikke være bekymret for alt som foregår et par timer, sa Dineen i intervju med TV 2 etter første pause.

Ble stående igjen

Lillehammer-fansen ble stående igjen lenge etter kampslutt for å hylle sine helter. TV-bildene viste også at flere av dem gråt og tørket tårer.

- Helt jævlig, egentlig. Det er bare trist og synd. Det er ikke så mye mer å si. Jævlig trist, sier Lillehammers Sverre Rønningen til TV 2.

Også hos naboen og rivalen Storhamar føler de med Lillehammer-igjen i krisen.

- - Det er bare trist for norsk hockey og ikke minst Lillehammer at det blir så ille at de må sende fra seg spillere. Sasja (Aleksander Smirnov) har gjort en kjempejobb med det laget de har. Det er synd det blir splittet opp nå, men de får redde stumpene, bygge på nytt også håper vi de kommer over denne kneika, sier Storhamar-trener Petter Thoresen til TV 2.

- Dritkjedelig og synd, sier sønnen Patrick om situasjonen i nabobyen.

Takker for seg?

Fredag formiddag begynte ryktene å surre i sosiale medier. Kort tid senere bekreftet Andreas Martinsen til lokalavisen GD at han er en av flere Lillehammer-spillere som har fått beskjed om at de kan få forlate klubben.

- Det er kjipt. Samtidig er det forståelig slik situasjonen er nå. Jeg hadde forventet en slik beskjed. Skal de kutte må de starte et sted, og det er ikke til å legge skjul på at jeg er den spilleren som er den største utgiften for klubben, sier Martinsen til GD.

Allerede før seriestart ble han linket til rivalen Storhamar - kveldens motstander i mjøsderbyet i Eidsiva Arena. Nå ryktes Vålerenga som et mulig nytt stoppested for hardhausen. 32-åringen skrev under en treårskontrakt med Lillehammer i fjor sommer og bosatte seg på en bondegård i nærområdet med plan om å avslutte karrieren i klubben han spilte for allerede som junior.

- Alternativet er at klubben går konkurs, at absolutt ingen får lønn og alt går til helvete. Selvfølgelig må noe gjøres, men det er klart det er kjedelig, sier Martinsen.

Etter det nitten.no får opplyst har Martinsen og flere av klubbens utenlandske spillere fått beskjed om at de kan få reise fra Lillehammer dersom et annet tilbud dukker opp etter kveldens match. Martin Gran skal stå på blokka til både Vålerenga og Stjernen.

Snudde

Ifølge Martinsen er det «en del 100.000» som må kuttes hver måned. LIK-ledelsen har tidligere anslått at klubben har et kapitalbehov på i størrelsesorden 3 til 3,5 millioner kroner.

Det er satt i gang flere redningsaksjoner i OL-byen, og fullsatte tribuner fredag kveld hjelper også på i tillegg til at det viser klubbens posisjon i lokalmiljøet. Patriotene fikk mye å juble for tidlig da William Mäkinen smalt inn 1-0-målet og Dineen økte da han lurte Jakub Kindl og sendte pucken i krysset før før minutter var spilt.

Jacob Berglund styrte inn reduseringen før Andreas Dahl fikk en enkel jobb med målvakt Trym Gram ute av balanse. Storhamar dominerte midtperioden totalt og vant skuddstatistikken 18-4, men det var Dineen som scoret det eneste målet.

Nykommer David Booth brukte kun ett minutt på å utligne etter andre pause. Thoresen fikk æren av å gjøre sesongens fjerde mjøsderby med nok en borteseier midtveis i tredje periode.

- Dette var fortjent. Storhamar dominerte fra ti minutters spill og ut tredje periode, oppsummerte TV 2-ekspert Erik Follestad Johansen.

- Vi får håpe ting løser seg her opp, men at noen spillere sannsynligvis spiller sin siste kamp her i dag, det er nok ganske sikkert, la han til.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form