Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 7, 2024

Dame-Malka forklarer slagene: - Ting eskalerte raskt

Olivier Dame-Malka kommer søndag med sin versjon av hendelsen i Stjernehallen som franskmannen startet etter at han ble oppsøkt og dyttet på av Sondre Grønli.

Skjermdump med tillatelse: TV 2

Fransk-canadieren har ikke ønsket å kommentere situasjonen i Stjernehallen torsdag kveld, men sender søndag ut en pressemelding via sitt agentselskap for å gi sin versjon av det som skjedde.

- Jeg føler saken har vært fremstilt fra én side i alle nyhetskanaler. Grunnen til at jeg ikke har kommentert noe før nå, er at jeg stoler på at Norges Ishockeyforbund og DISU vil treffe rett beslutning etter å ha sett alt av videomateriale, sier Dame-Malka.

Backens kontrakt med Frisk Asker gikk ut fredag - dagen etter episoden i Fredrikstad.

- Som man ser på videoene er det Stjernens nummer 17 som starter den opphetede diskusjonen ved å komme til meg, si noe på norsk og dytte først. Ting eskalerte raskt. Da jeg skiftet hender for å holde ham, satt min venstre hanske seg fast i hans skulderbeskyttelse og datt ned på isen som igjen førte til at jeg slo uten hanske.

- Jeg er glad for å se at Sondre Grønli har det bra og glad for å høre at han kan trene allerede mandag.

Beklager til Frisk Asker

Dame-Malka avslutter pressemeldingen med å beklage til sine lagkamerater, Frisk Askers organisasjon og supporterne for oppstyret rundt hendelsen. 33-åringen presiserer at han ikke ønsker å kommentere slåsskampen ytterligere.

- Jeg har kost meg under min tid i Norge og håper folk vil respektere mitt privatliv på veien videre.

Sondre Grønli har fortalt til Fredriksstad Blad at han ikke pådro seg en hjernerystelsen som følge av slagene.

Han opplever at han hadde som intensjon å avskjære Dame-Malka på isen og hevder han ikke sa noe til Frisk Asker-spilleren, og heller ikke svarte på et angivelig spørsmål om han ønsket en fight.

TV 2s bilder fra oppgjøret mellom Stjernen og Frisk Asker torsdag fanget etter hvert opp fighten mellom Olivier Dame-Malka og Sondre Grønli i etterkant av en duell med to andre spillere involvert, men ikke foranledningen.

Politianmeldes

Nye bilder fredag viste at Grønli og Dame-Malka støtet på hverandre på vei mot situasjonen. Knuffing og dytting utviklet seg senere til slag og etter hvert bildene som TV 2-kameraet også fanget opp som ender med at Stjernens unggutt blir liggende blødende på isen før han kommer seg i garderoben for egen maskin.

- På den nye videoen ser man hvert fall at dette ikke skjedde helt uprovosert. Hva som sies mellom spillerne vet vi ikke, men vi ser at de dytter, drar og «småslår» litt på hverandre, sier TV 2-ekspert Bjørn Erevik til nitten.no.

- De nye bilderne viser kanskje at de var noe mer to om det, men det er ingen tvil om at det er Dame-Malka som er den aggressive parten, sier Erevik.

«Sterk avstand»

Stjernen varslet torsdag at de ønsker å politianmelde Dame-Malka og uttalte det samme også dagen derpå.

- Det syns jeg høres rart ut, har TV 2-ekspert Ereviks uttalt til nitten.no.

Frisk Asker sendte fredag ettermiddag ut en pressemelding der de skriver at klubben tar «sterk avstand» fra det som skjedde i midtperioden i Stjernehallen.

- Vi i Frisk Asker har et ansvar for å opptre som gode forbilder og representanter for den sporten vi elsker. Det som skjedde på isen i går er ikke noe vi kan akseptere, verken av egne eller andre spillere. Vi har sagt klart i fra til våre spillere at dette er noe vi tar avstand fra. Vi ønsker Sondre Grønli god bedring, og håper på å se han på isen om kort tid, sier daglig leder Nicolay Sørensen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form