Lukk søk

Fjordkraftligaen

May 6, 2022

Csiszar trekker seg og slår alarm: - Kan ikke stille meg bak noe som helst

Brede Csiszar forlater ledervervet i Vålerenga etter kun seks uker med en kraftsalve mot moderklubben.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Jeg har vurdert å trekke meg tidligere også. Da jeg gikk inn til forrige styremøte, var planen at jeg skulle trekke meg. Det var mandagen etter Steffen Søberg-saken kom ut. Ting toppet seg litt der, men da følte jeg ikke at jeg kunne gi meg siden jeg var redd for hvordan dette kunne komme til å gå. Nå er det nok.

Det sier Vålerenga-legende Brede Csiszar - omtalt som «den siste bohem» da han la opp våren 2019 etter over 500 kamper, to kongepokaler og fem seriemesterskap med moderklubben.

- Rant over

Fredag er det seks uker siden Klanen fikk ønsket sitt oppfylt og Jan Tore Kjær og Rune Syversen gikk ut av styret. Csiszar var en av dem som ble valgt inn (varamedlem) og samtidig ble en del av klubbens sportslige utvalg. Denne uken ga 35-åringen gitt beskjed om at han er ferdig i VIF.

- Prosesser og lignende oppleves akkurat slik de har vært de siste årene, og som vi nå skulle unngå på veien videre. Jeg kan ikke stille meg bak noe som helst av beslutninger, ansettelsesprosesser eller kommunikasjon med spillere på og uten kontrakt. Det jobbes ikke etter de verdiene jeg står for eller jeg mener Vålerenga skal stå for. Det drives så fjernt fra det jeg mener er profesjonelt. Jeg kan ikke ha navnet mitt på det. Da jeg så navnet mitt nevnt i mediene i Søberg-saken ... Jeg har aldri vært så flau over å se navnet mitt i forbindelse med Vålerenga. Så har det toppet seg litt nå rundt overgangen til Alexander Bonsaksen. Da rant det over.

- Dette ble ikke slik du så for deg?

- Det første styremøtet var mest info. Siden har det vært nærmest unntakstilstand. Måten jeg opplever å drive klubb på etter Vålerengas verdier er totalt fraværende. Det er mulig dette er Vålerenga, men det er ikke mitt Vålerenga, for å sitere en gammel legende, sier Csiszar og fortsetter:

- I mine øyne skal et sportslig utvalg ha konstruktive møter og diskutere saker på sport nærmest som en fungerende sportssjef. Det var ett møte jeg kunne ikke delta på siden jeg jobbet og siden har det vært kommunisert på mail. Det har ikke, meg bekjent, vært konstruktive dialoger eller diskusjoner rundt avgjørelser på sport. Mandag var det et hastemøte der jeg ikke ble invitert. Jeg fikk kun en mail i etterkant.

Uenige om Bonsaksen-prosess

Csiszar sier han flere ganger har uttrykt misnøye og luftet sin frustrasjon med medlemmer av styret og sportslig utvalg.

- Allerede før påske sa jeg klart fra hva jeg mener bør være vår jobb og våre roller. Jeg skjønte tidlig at det ikke ble sånn, men har stått i det da jeg følte et ansvar og bryr meg om klubben. Men nå går det ikke mer.

Igjen stormer det rundt Vålerenga Hockey. «Akkurat nå ser Vålerenga ut som et havari» skrev Klanen i en kronikk torsdag.

VIF-målvakt Steffen Søberg reagerte på at han over telefon fikk beskjed om at han ikke fikk ny kontrakt etter ti år i klubben. Csiszar-kompis Alexander Bonsaksen følte seg mer ønsket i Frisk Asker enn i moderklubben Vålerenga og signerte onsdag en toårskontrakt i Varner Arena som har skapt sterke reaksjoner i VIF-miljøet.

- Vålerenga Hockey har hatt et klart ønske om å signere Bonsaksen. I den forbindelse har vi hatt en konstruktiv og god dialog over en viss tid og fremsatt et konkret tilbud ti Bonsaksen. Tilbudet ble avvist av Bonsaksen og Vålerenga Hockey fikk et mottilbud fra Bonsaksen basert på tilbudet han hadde fått fra Frisk Asker. Vålerenga Hockey kunne dessverre ikke matche det mottilbudet rent økonomisk - hvilket vi beklager, skrev styremedlem Anders Myrvold i en SMS til nitten.no onsdag kveld.

- Jeg opplever den prosessen som mindre profesjonell og ikke spesielt konstruktiv og god, sier Csiszar nå.

Lei seg

Vålerenga står for øyeblikket uten sportssjef, hovedtrener og sjef for U20-laget. Jakten på Frikk Juell og Espens Knutsens erstattere imponerer ikke den gamle backen. TV 2 omtalte torsdag dialog mellom VIF og svenske Fredrik Andersson. Etter det nitten.no forstår er han en het kandidat på Jordal.

- Uten å gå i detalj mener jeg de prosessene er under enhver kritikk. Det bør løses på en annen måte. Når man skal ansette folk i disse rollene bør man finne kandidater og ha intervjurunder med de aktuelle slik at man sammen finner de rette personene for Vålerenga, sier Csiszar og minner om at man også har et stort ansvar med å ivareta U20-troppen og deres støtteapparat.

- Er du bekymret for klubbens fremtid?

- Ja, hvis dette fortsetter er jeg oppriktig bekymret.

- Hvordan oppleves det for deg som Vålerenga-gutt?

- Jeg syns bare det er trist. Jeg er lei meg, men også flau over å ha vært en del av det her nå. Jeg kunne helt sikkert gjort ting annerledes selv også, men jeg sitter igjen med en vond smak i munnen. Jeg føler jeg har prøvd uten å få gehør. De kan ikke si jeg ikke har sagt fra. Nå ønsker jeg å gå ut med dette i håp om at det skal skje noe.

- Hva bør skje?

- Min personlige mening er at de må få inn riktige folk i de ubesatte stillingene samt en enighet om hvordan man skal gjøre alt etter Vålerengas beste, ivareta klubbens interesser og bli enige om veien videre. Jeg mener personer i sentrale roller og et klubbstyre må være enige om Vålerengas vei fremover, hvilke verdier klubben skal stå for og hva som er klubbens identitet. Nå er det kanskje den rake motsetningen av hvordan jeg mener det bør være. Det kan jeg ikke være en del av lenger.

Uenige

Vålerengas ferske styreleder Arnold Nybo er forelagt kritikken fra Csiszar og skriver følgende i en mail til nitten.no:

- Vi tar Brede Csiszars beslutning om å trekke som seg som varamedlem til styret i Vålerenga Hockey Elite til etterretning . Hans uttalelser om styrearbeidet i klubben etter 6 ukers virke, får stå for hans egen regning og deles ikke av undertegnede som styrets leder i klubben.

Anders Myrvold henviser til Nybos svar konfrontert med Csiszars uttalelser om sportslig utvalg, ansettelsesprosesser og kommunikasjon med spillere og legger til:

- Sportsutvalget har jobbet og jobber knallgodt sammen, løst oppgaver og hatt mange gode møter. Csiszar sitter ikke i SU og har ikke deltatt i de saker SU har hatt til behandling, skriver Myrvold i en SMS og viser til en TV 2-artikkel der Patrick Gandolfi Hellman, som var aktuell som ny sportssjef, uttaler seg om forhandlingene med VIF:

- Jeg snakket med Anders Myrvold (i klubbens sportslige utvalg) og styrene. Det synes jeg ble gjort veldig profesjonelt. Jobben er superspennende. Det er jo en av Norges største klubber. Det ville vært en kjempekul utfordring, sier Hellman, som søndag takket nei til jobben for å fortsette i sitt eget agentfirma.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form