Lukk søk

Elitehockeyligaen

November 5, 2023

Comets fineste kveld: - En helt sjuk følelse å slå Oilers

Herman Kopperud mener den sensasjonelle 2-1-seieren over Stavanger Oilers ikke bare var viktig for laget og supporterne, men hele Halden by.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

- Det var en helt sjuk følelse å slå Oilers. Helt ubeskrivelig. Det var ekte idrettsglede i hallen i går, sier Kopperud til nitten.no søndag morgen.

Mens Stavanger Oilers vant serie og sluttspill forrige sesong, endte Comet på fjerdeplass på nivå to.

Foran lørdagens duell var divisjonsforskjellen utlignet, men haldenserne lå sist på tabellen med kun én seier etter full tid på 14 matcher og hele 83 baklengsmål.

Hos spillselskapene var også Oilers kanskje sesongens største favoritt så langt. Flere tilbød ikke odds på B i Halden, og man kunne få hele 150 i odds på Comet-seier!

- Det fikk vi med oss, ja! Jeg har et par kompiser som tjente noen tusen der. Det skulle vise seg å være et smart spill, sier Kopperud og ler.

Holdt unna

27-åringen som har vært innom alle de tre toppklubbene i Østfold satte selv inn 1-0-målet midtveis i første periode da han skled over halve isen og nærmest rundet Henrik Holm før han lurte pucken over streken via begge stolpene!

Og da Axel Lindström doblet etter en snau halvtime, begynte Comet-gjengen å tro på det «umulige».

- Hele laget «var på». Oilers hadde kanskje sett for seg en litt annerledes kamp, men vi var tøffe mot dem hele veien, sier Kopperud.

Comet har levert en rekke svake midtperioder denne sesongen, men da 2-0 sto seg også etter 40 minutter, følte kapteinen at hele laget virkelig begynte å få troen på at sensasjonen kunne holde helt inn.

- I slike kamper venter nok mange bare på at 2-1 og 2-2 skal komme?

- Det blir litt sånn. Etter første periode trengte vi å roe litt ned og samle all energi igjen. Da vi holdt nullen også i andre periode, fikk vi skikkelig troen. Vi var litt heldig med en annullering og en svær sjanse på slutten, men det holdt. Helt fantastisk! Det var en utrolig syk følelse da klokka ringte.

Betyr mye

Sondre Bjerke reduserte tre minutter før slutt, men scoring på to av åtte skudd på mål holdt for Comet lørdag. Da kunne Kopperud og lagkompisene i grønt feire med de drøye 850 tilskuerne.

- Den følelsen da hele hallen ga oss stående applaus ... Jeg er bare så utrolig stolt av guttene og alle rundt laget. At vi klarte å få til en slik skrell betyr så mye for moralen. Vi har hatt en ganske tøff sesong til nå, men dette viser at vi kan. Det kommer ikke til å skje hver kamp, men vi har vist at vi kan spille godt mot et topplag i 60 minutter og at det ikke blir åtte-ni baklengs hver gang.

- Dette var viktig for laget, supporterne og hele Halden.

Kun to EHL-kamper gjenstår før pausen. Lørenskog møter Lillehammer søndag kveld før Comet-gjengen drar til Jordal tirsdag der Vålerenga kan ta over serieledelsen med seier.

- Dette gir oss tro og selvtillit, men det er viktig å komme ned på jorden igjen og. Og ikke minst at vi virkelig forstår hvilken innsats som kreves for å ta poeng mot de beste. Da må vi spille enkel, kjedelig hockey og ikke tro vi skal score mål i hvert bytt, sier Comet-kapteinen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form