Lukk søk

1. divisjon

June 22, 2022

Comet bygger for opprykk: - Laget ser meget slagkraftig ut

Med Leif Carlsson på plass som ny trener og flere spennende signeringer oppgraderer Comet målsettingen fra kvalifiseringsplass til opprykk.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

- Klubben har vært åpne og ærlige om det. Vi skal ikke pynte på noen målsetting. Vi ønsker å kjempe om opprykk, vi, sier sportssjef Martin Engebretsen til nitten.no.

Svenske Leif Carlsson har vunnet SM-gull med Färjestad både som spiller og trener og kommer nå fra tyske EV Landshut for å ta over 1. divisjonsklubben.

Med seg i teamet får 57-åringen finske Niklas Hovivuori som har bred bakgrunn fra innebandy, men som de siste årene har jobbet i hockeyklubben Lions i Strömstad.

Signeringer

Adrian Johnsen er hentet inn som keepertrener mens Alexander Høvik legger opp og blir fysisk trener.

- Leif har vært med på det meste som trener og spiller i Skandinavia. Han har satt litt mer helhetlig fokus på hele troppen. Vi håper dette firkløveret skal drive laget videre.

På spillersiden har Engebretsen sikret seg blant andre tidligere Stjernen-spiller Arttu Niskakangas, den svenske målvakten Simon Zurawski, den unge backen Oskar Hovland kommer tilbake fra Borås og tidligere denne uken signerte den tidligere Piteå-backen Calle Behm.

- Det ser ganske bra ut, vil jeg si. Når vi har ambisjoner om å ligge i toppen og ønsker å kjempe om opprykk må vi bygge lag deretter. Frem til nå har vi hatt fokus på et solid trenerteam, en solid keeper og backbesetningen. Så gjenstår det noen brikker på forwardsiden, men vi har gode samtaler der også, sier Engebretsen.

- Vi bygger et lag som ser meget slagkraftig ut. Det ser alt i alt veldig bra ut egentlig, legger sportssjefen til.

Glad for kvalifiseringen

Comet tok kun ett poeng i kvalifiseringen mot Grüner, Manglerud Star og Narvik i vår, men Engebretsen er glad for matchingen som lærte haldenserne mye om hva som må til for å ta det neste steget.

- Vi har hatt fokus på å forsterke der vi erfarte i kvalifiseringen at vi kanskje ikke var helt bra nok. Sånn sett lærte vi utrolig mye av de kampene. Og etter to år uten å få prøve seg der, fant vi ut at det kanskje ikke var så stor forskjell som vi trodde. For vår del er det noen forsterkninger som må til. Backsiden ser mye sterkere ut nå.

- Da er opprykk målet?

- Laget har vært klare for det i mange år, men det er vel først nå klubben går ut og sier opprykk er målte og ikke kvalifisering. Det ser lyst ut i hele organisasjonen. Vi er en liten hockeyby heri Halden med stor interesse rundt klubben, sier sportssjefen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form