Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 31, 2022

Brødreduell i semifinalene: - Tror mamma og pappa har gruet seg

Brødrene Kristian (26) og Trym Østby (20) spiller for hvert sitt lag i semifinalene der lillebror tror han har mest støtte hjemmefra.

Foto: nitten.no

Sarpsborg-guttene har begge gått gradene i Sparta, men før forrige sesong ble eldstemann Østby fristet av seriemester Stavanger Oilers. Nå møtes brødrene til en skikkelig duell i semifinalene.

- Mamma og pappa var nok litt redde for at vi skulle møte Sparta i semifinalen. Jeg tror nok de har gruet seg veldig til de oppgjørene her, forteller storebror Kristian.

Lillebror med mest støtte

Familien Østby er fra Sarpsborg og holder naturligvis med Sparta der yngstebror Trym nå er fast på A-laget. Centeren med fem mål og syv assist denne sesongen tror nok at han har litt mer støtte enn sin storebror i semifinaleserien.

- Familien holder med Sparta, så jeg har kanskje en liten fordel der. Men de håper jo at Kristian scorer, men at kanskje vi vinner, forteller Trym og ser bort sin bror.

- Nå scorer ikke jeg så ofte mål da, kontrer Kristian med.

Onsdag var det lillebror Trym som kunne juble høyest etter at Sparta utlignet til 1-1 semifinaleserien - noe som også påvirker praten mellom kampene.

- Vi snakker ikke så ofte nå som det er semifinaler mot hverandre. Føler vi har all verdens tid til å snakke med hverandre utenom de kampene også. Men slik skal det være også, vi liker ikke hverandre på isen selv om han er broren min, forteller Kristian.

- Han bør ikke prøve seg

Det ble svært ampert i onsdagens kamp mellom Sparta og Oilers i Sparta Amfi. Hele fem spillere ble sendt i dusjen og det ble varslet etter kamp at DISU får flere saker på bordet torsdag morgen. Brødrene har enda ikke havnet i noen store dueller, men vil heller ikke trekke seg om sjansen kommer.

- Der har ikke lillebror sjans, så der bør han ikke prøve seg. Jeg kommer nok aldri til å kaste hanskene mot han, men jeg er sterkere, mener Kristian.

- Tar han deg, Trym?

- Nei, jeg tar han.

Tror på finale

Uansett utfall vil Østby-familien få oppleve en finale. Kristian er sikker på at det er lillebror som må ta tidligere sommerferie.

- Vi tar dette her, men det er uansett gøy at en av oss spiller finale. Eller rettere sagt jeg.

Nå venter ny kamp allerede fredag i Stavanger. Både Sander Hurrød hos Oilers og Maksims Ponomarenko må vente på tilbakemeldinger angående straff etter at de begge ble tildelt matchstraff onsdag. Det ble også bråk etter kampslutt som organisasjonen players safety vil titte på.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form