Lukk søk

Internasjonal hockey

July 10, 2023

Brandsegg-Nygård dropper Canada: - Best å bli i Sverige

Mens kompisen Casper Haugen Evensen reiser til Canada, føler Michael Brandsegg-Nygård det beste for hans utvikling er å bli hos Mora i HockeyAllsvenskan.

Foto med tillatelse: Erling Schjølberg

- Det var kult å bli draftet, men for å være helt ærlig visste jeg ikke noe før min gamle trener Kim Veisten sendte melding og skrev «Gratulerer!».

Mora-stjerneskuddet Michael Brandsegg-Nygård forteller at han allerede før jul ga beskjed om at han ikke ønsket å flytte dersom han ble draftet til spill i den canadiske juniorligaen.

- Agenten min hadde snakket med flere klubber, men jeg sa fra at jeg ikke ønsket å reise. Jeg hørte om dette første gang da vi var på samling med landslaget i Trondheim før jul. Da var det snakk om at Ottawa 67ers skulle velge meg, men jeg syns det er best å bli i Sverige, forteller 17-åringen til nitten.no.

Én drar - én blir

Slik nitten.no skrev forrige uke ble barndomskompisene Casper Haugen Evensen og Michael Brandsegg-Nygård draftet samme dag.

De to 17-åringene har vokst opp sammen, gått i samme skole, spilt sammen i Vålerenga og på landslaget. Evensen ble valgt som nummer ni av Victoria Royals i WHL mens Michael Brandsegg-Nygård ble valgt som nummer 49 av Barrie Colts i OHL.

- Jeg vil heller være i Mora. Jeg syns det er tryggere her. Canada føles litt langt unna, sier Brandsegg-Nygård.

- Det var et lett valg?

- Jeg hadde nok tenkt mer på det hvis jeg fortsatt spilte på U20-laget i Sverige, men siden jeg fikk på plass i A-stallen, tror jeg det blir veldig bra for min utvikling. Det blir et veldig ålreit opplegg. Hvis ikke hadde jeg kanskje reist. Canada virker veldig spennende, men jeg har det bra der jeg er nå og tror ikke nødvendigvis det er noe bedre der borte.

Straks 100 prosent

Onsdag forrige uke sikret klubbene seg rettighetene til en rekke europeiske talenter som får muligheten til å spille i OHL, WHL eller QMJHL. Noen velger å reise over mens andre blir hjemme.

I mars ble Brandsegg-Nygård operert for «jumpers knee» etter en sesong der han gjorde 38 poeng på 35 kamper for Moras U20-lag og 11 matcher i HockeyAllsvenskan.

Stortalentet var tiltenkt en svært sentral rolle på U18-landslaget og høyaktuell for VM i Latvia, men misset begge mesterskapene pluss sluttspillet i Sverige.

Oslo-gutten var i helgen på camp i Stockholm sammen med andre spillere fra agentselskapet der han jobbet videre med rehab og styrke rundt det opererte kneet.

- Det har gått overraskende bra fremover. Jeg er mer eller mindre 100 prosent nå, men vil ikke stresse. Det er lenge til seriestart, sier Brandsegg-Nygård.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form