Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 9, 2022

«Bonsa» foran historisk kompisduell: - Kunne ikke vært timet bedre

ULLEVAAL STADION (nitten.no) Fullsatt arena, Frisk Asker vs Vålerenga og Alexander Bonsaksen skal krige mot kompisene han så for seg å spille sammen med - og ikke mot. I dag åpner Fjordkraft-ligaen!

Foto: nitten.no

- Det kunne vel ikke vært timet bedre enn at vi fikk den kampen hjemme i åpningen. Det skal bli show! sier Bonsaksen foran seriepremieren i Varner Arena.

Det har gått fire måneder siden Vålerenga-gutten sjokkerte alle - inkludert seg selv - og signerte for Frisk Asker. Hjemkomsten til Jordal Amfi «alle» ventet på ble aldri noe av. «Bonsa» ga Frisk ti prosent sjanse i første møte, men opplevde askerbøringene som mer profesjonelle og mer interesserte enn gamleklubben.

- Dette er sårt med tanke på at det var der jeg vokste opp. Jeg skulle kanskje ønske de hadde en litt annen tilnærming til at jeg skulle hjem - dersom de var interesserte. Å reise dit har jo vært tanken, sa Bonsaksen om returen som aldri ble noe av.

Glemt

Nå hevder backen at Vålerenga-bråket er glemt og at det som var sårt er snudd til offensiv seiersvilje og lysten på tre poeng mot kompisene fra hovedstaden.

- Det der er jeg ferdig med. Jeg tygde på det noen dager, men nå er det kun én ting som gjelder. Det er at vi vinner matcher, sier Bonsaksen til nitten.no.

- Hvordan vurderer du styrkeforholdet mellom Frisk og VIF?

- Vanskelig å si. Det som er litt morsomt er at i fjor tippet nesten alle ekspertene at Vålerenga skulle vinne alt. Nå har de cirka samme lag, men blir nesten ikke nevnt. Det er nesten ikke forskjell utover at de har fått nytt trenerteam. Jeg ser på dem som et av topplagene. Og også vi ønsker å være med der oppe.

Martin Røymark, en av flere gode Bonsaksen-kompiser som skifter i bortegarderoben fredag kveld, sier følgende om forventningene til sesongen:

- Jeg tror hele troppen kjenner på en revansjelyst. I fjor var det mye styr helt fra starten av. Vi fant aldri noen godfølelse. Det er rart å si noe annet hos oss enn at ambisjonen er gull. Fredrik (Andersson) har sammen med Mats Trygg kommet inn med herlig energi og positivitet. Alt føles veldig bra med unntak av de dårlige svenskevitsene. De er det stort bare svenskene i garderoben som ler av.

Billettmas

Slik nitten.no skrev torsdag formiddag har Frisk Asker opplevd enorm interesse for seriepremieren. Der man ofte kunne oppleve rundt 1500 tilskuere i Askerhallen, er det ventet 3800 mennesker i Varner Arena fredag kveld.

- Det er jo den perfekte serieåpningen. Det blir jævlig gøy, rett og slett! Og det er jo faktisk aller første gang jeg skal spille mot Vålerenga. Det er like greit å hoppe rett ut i det, men klart det blir spesielt, innrømmer Bonsaksen.

35-åringen har ikke spilt kamp i Norge siden 2014/15-sesongen - da selvsagt med Vålerenga. I kveld kommer familie og venner for å se på comebacket - noen med oransje skjerf og noen kanskje også ikledd blått?

- Det har vært litt annet trøkk på billettfronten enn det pleier å være. Men jeg må ordne opp så familien får det litt hyggelig når de endelig skal se meg spille igjen.

- Hva vil være den perfekte fredagskvelden for deg nå?

- Enkelt og greit seier. Så enkelt er det!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form