Lukk søk

CHL

September 1, 2022

Blir ikke rike på CHL-spill: - Håper å gå i null

Mens Bodø/Glimt kunne cashet inn rundt 200 millioner med plass i fotballens Champions League, håper Stavanger Oilers de ikke taper penger på Europa-suksessen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- På økonomi kan vi ikke sammenligne oss med fotballen, nei, sier Oilers-leder Terje Haukali til nitten.no.

Mens Bodø/Glimt ville vært sikret rundt 200 millioner dersom de slo ut Dinamo Zagreb og endte i Champions League, fotballens mest attraktive turnering, gir Champions Hockey League begrenset med inntekter for Stavanger Oilers.

Haukali og Oilers-organisasjon er fornøyde dersom de ikke taper penger på de seks kampene mot Red Bull Salzburg, sveitsiske Fribourg-Gotteron og finske Ilves.

- Vi håper å gå i null eller kanskje litt pluss. Vi møter tre fantastiske gode lag som kanskje ikke er så kjente for alle i gatene så vi må klare å skape litt engasjement, sier klubbens daglige leder og legger til at Oilers håper på 3-4000 tilskuere på CHL-matchene i Stavanger.

- Oilers har ambisjoner om å være best mulig. CHL er en god sak for oss som gjør oss mer attraktive. For våre spillere er det attraktivt at vi spiller ute i Europa og klarer vi å levere noen videre til større ligaer er det bare stas. Det er en del av strategien får.

Åpner i Østerrike

11. oktober 2017 var sist Oilers spilte en kamp i Champions Hockey League. Torsdag kveld er det klart for comeback mot Red Bull Salzburg i Eisarena Salzburg i byen der Erling Braut Haaland tidligere herjet på gress.

- Det er tre veldig gode og solide lag vi møter, men vi anser oss selv for å være ganske solide også. Med flyt her, kan alt skje, mener Haukali.

Østerrikske Red Bull Salzburg kjenner godt til norsk hockey blant annet gjennom møtene med Frisk Asker i CHL forrige sesong. Sportssjef Helmut Schlögl legger ikke skjul på den hardtsatsende klubbens store ambisjoner.

- Målet er alltid å konkurrere så bra som mulig og komme så langt som mulig. Vi ønsker å nå finalen.

Ladet opp i Mellom-Europa

Mens resten av Fjordkraft-ligaen stort sett lader opp med treningskamper på Østlandet, har Oilers vært på treningsleir i slovenske Bled og testet formen mot Villach og Vienna Capitals.

Etter først

- Nå er de slik at vi måtte reise ut uansett for å spille treningskamper og da er det faktisk like greit å med Mellom-Europa. De andre lagene i ligaen møter vi også tross alt i fem runder, men når det er sagt er det ikke slik at vi ikke ønsker å spille mot norske lag, sier Haukali.

- Allerede i første treningskamp spilte vi bunnsolid. Rollene ser ut til å være satt i laget allerede, og det hjelper nok mye at vi har grunnstammen i laget på plass fra i fjor. Det gjør det lettere for de nye å finne plassen i laget, sier Oilers-back Andreas Klavestad til Rogalands Avis.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form