Lukk søk

1. divisjon

April 11, 2024

BIK-krisen: - Potensielt kan det komme mye godt ut av det

På et ekstraordinært årsmøte 17. april kan medlemmene i Bergen Ishockeyklubb bestemme at 1. divisjonssatsingen legges ned.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

- Klart, det er ikke kjekt at det har blitt sånn. Jeg er veldig spent på utfallet av dette, sier Bergen-spiller Johann de Jonge til nitten.no.

Han har vært innom både Ringerike, Narvik og Haugesund underveis i karrieren, men er BIK-gutt og en av dem som de siste årene har bidratt med mer enn kun innsats på isen for at klubben skal ha et 1. divisjonslag.

Nå kan det være slutt. På et ekstraordinært årsmøte 17. april skal klubbens medlemmer stemme over to alternativer. Alternativ 1 er at BIK blir en del av TIF Viking «med de konsekvensene det innebærer».

Alternativ 2 er at 1. divisjonssatsingen legges ned og BIK drives videre som en ren breddeklubb.'

Økonomiske utfordringer

Økonomien i Bergen IK har vært anstrengt lenge og førte blant annet til at klubben i vinter takket nei til en eventuell play in-plass i 1. divisjon.

Fremtiden for Bergens-hockeyen er tema også på X der Sparta Sarpsborg-trener Sjur Robert Nilsen trekker frem at BIK og Stavanger Oilers var jevngode i 2002/2003-sesongen.

- Ganske store forskjeller i dag, poengterer Nilsen.

Men det er ikke bare økonomien som truer Bergen IKs eksistens. Klubben mangler ressurspersoner og frivillige. De Jonge forteller at spillerne har gjort mye mer enn bare å spille hockey for at laget i hele tatt skal kunne eksistere de siste årene.

- Vi har to tilfeller der spillere ble trenere og en far har tatt jobben som lagleder. Det har vært et manglende engasjement rundt å drive et A-lag. Vi har klart å skru det sammen, men det har vært litt armer og bein. Laget må driftes av noen som har mer tid, mener de Jonge.

Viking er løsningen?

Bergen IKs ledelse ønsker ikke å røpe hva et eventuelt samarbeid med TIF Viking vil bety før årsmøtet 17. april, men er åpne på at klubben kan forsvinne.

- Det vil være trist om BIK-navnet forsvinner, men det viktigste for klubben har vært å sikre en fremtidig toppsatsing på ishockey i Bergen. Det klarer ikke vi å gjøre på dugnad. Vi trenger en profesjonell organisasjon, og det har TIF Viking, sier BIK-leder Runar Jansen til Bergensavisen.

- Potensielt kan det komme veldig mye godt ut av det. Viking er en klubb som ønsker toppidrett som trekker tilskuere. Hockey stiller sterkt der. Den første kampene denne sesongen hadde vi 6-700 tilskuere uten noen som helst form for markedsføring. Vi er topp tre-fire når det kommer til publikum i Bergen. Det bør være attraktivt for Viking, sier de Jonge.

- Og hvis det blir nei?

- Med mindre det kommer noen inn fra siden og redder oss ser jeg ikke særlig lyst på det da. Det er trist at vi har kommet hit, men det har vært så mange stormer de siste seks-sju årene at det måtte skje til slutt.

TIF Viking har over 3000 medlemmer, satser innen volleyball og håndball og var også aktuelle for å ta over Øygardens 2. divisjonslag i fotball før klubben gikk konkurs.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form