Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 9, 2024

Betydelige økonomiske problemer i Comet: - Ser ingen annen utvei enn å be om hjelp

Comet har doblet inntektene de siste to årene, men har likevel store økonomiske problemer og ber lokalsamfunnet om hjelp.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er ikke kritisk eller konkursfare på noen som helst måte, men en utfordrende økonomisk situasjon vi har jobbet og jobber med som vi ønsker å være åpne og ærlige om både i medier og blant supporterne og sponsorer.

Det sier Sindre Hov Johnsen til nitten.no søndag. Han ansettes nå som daglig leder som et av flere tiltak for å styrke økonomien i klubben.

Klubben har sendt ut en pressemelding der de opplyser om at kontrollkomiteen i april avdekket en «betydelig økonomisk utfordring».

Comet har doblet inntektene de siste to årene, men gikk likevel med underskudd både i 2022 og 2023 - samt første del av 2024.

- Resultatet av dette er at klubben nå har en negativ egenkapital og en svært utfordrende likviditetssituasjon. Vi står nå i en vanskelig periode og ser ingen annen utvei enn å be om hjelp, heter det i pressemeldingen.

Manglet 1,2 millioner

Comet-ledelsen har tatt flere grep for å bedre situasjonen. Blant annet er budsjettet for lønn til sportsavdelingen redusert med 25 prosent.

Klubben trengte å få inn 1,2 millioner for å kontroll på likviditeten og sikre positiv egenkapital, men noe av disse midlene er allerede på plass. Flere samarbeidspartnere har kommet med «ekstraordinære bidrag».

- Det er av stor betydning at vi snarest mulig kan komme tilbake til normal drift og bygge klubben vår videre.

Comet har økt inntektssiden betydelig og kan vise til en formidabel vekst på sponsorsiden. Haldenserne takker samarbeidspartnerne for solid bistand også denne våren.

EHL-spill

Comet misset i kvalifiseringen i fjor vår, men fikk plassen i EHL da Manglerud Star mistet lisensen. Klubben måtte på kort tid omstille seg til EHL-spill, endte sist, men berget plassen i vårens kvalik.

- Vi mener at grunnlaget for at Comet Halden skal kunne fortsette å vokse og etablere seg som en stabil, profesjonell, veldrevet klubb absolutt er til stede, melder Comet-ledelsen i pressemeldingen.

- Hvert bidrag fra næringslivet, supporterne våre og lokalsamfunnet vil utgjøre en stor forskjell. Vi har som nevnt allerede fått flere gode ekstraordinære bidrag, vi har fått flere nye sponsorer med på laget og vi håper at vi skal klare å få enda flere med på reisen mot å skape en solid, veldrevet klubb på øverste nivå i norsk hockey.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form