Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 14, 2022

Ber Solberg velge klokt: - Det loves en hel del

Fredrik Andersson mener Gabriel Koch hadde hatt godt av å bli én sesong til i Vålerenga og råder klubbens neste store backtalent til å tenke seg nøye om før neste kontrakt signeres.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Jeg forstår at SHL-lagene er ute etter ham. Han er et fantastisk talent.

Det sier Vålerenga-trener Fredrik Andersson, og det er så klart 16 år gamle Stian Solberg han snakker om. Backen, som for tiden er ute med en skade, har imponert stort i Fjordkraft-ligaen, har besøkt Färjestad der han fikk et kontraktsforslag og skal også være ønsket i Frölunda.

- Vi har dialog med Solberg og familien hans og jeg tror vi kommer til å finne en best mulig løsning for Stian. Akkurat nå tror jeg det er å være her og utvikle seg videre i fred og ro. Til slutt er dette likevel hans beslutning, og jeg håper han kommer til å velge klokt, sier Andersson.

Lover å bli

Stian Solberg sa til nitten.no tidligere i vinter at han uansett blir i Vålerenga ut denne sesongen. Til våren ventes det at storklubbene igjen vil melde seg på i kampen om 16-åringen som allerede har rukket å bli tatt ut A-landslagstroppen (måtte melde forfall).

- Vi kommer til å gjøre alt vi kan for at han skal utvikle seg så bra som mulig her. Jeg håper han vil bli, og vi kommer til å legge frem et bra forslag og en bra utviklingsplan, sier Vålerenga-treneren.

Da Andersson i sommer hilste på VIF-fansen på Jordal under en spørsmålsrunde, snakket han om Gabriel Koch, klubbens store backtalent som da nylig hadde signert for Malmö. Andersson var tydelig på at han mente unggutten hadde hatt godt av å være mer tålmodig og bli i norsk hockey minst én sesong til.

- Mener du det samme om Solberg?

- Det loves en hel del fra SHL-klubbene. Jeg har selv sittet i de posisjonene og vet hva man sier. Jeg forstår det, jeg forstår at de vil ha dem dit, ha kontroll på dem, utvikle dem og få dem inn i systemet, svarer Andersson på nitten.no's spørsmål og fortsetter:

- Nå spiller Gabriel J20-hockey. Hvis det er Stians alternativ syns jeg det er bedre å spille mot voksne menn og sterkere gutter i tøffe matcher her. Da kan han bo hjemme, spise der og alle slike ting i tillegg til at vi legger en utviklingsplan. Mange talenter reiser for tidlig, jeg sier ikke at Stian ikke skal reise, det er hans valg, men han må velge klokt.

Sverige neste?

Konfrontert med Anderssons tanker om Gabriel Koch og hans karrierevalg samt temaet å reise tidlig ut kontra å bli i norsk hockey, sier Solberg:

- Det kan jeg skjønne. Det er sikkert ganske smart å bli et år til, men heller ikke dumt å dra. Jeg tror jeg har god tid uansett hva som skjer nå.

Etter det nitten.no erfarer er det Färjestad, som tradisjonelt sett ofte har sett til Norge for å rekruttere spillere, samt Frölunda som har vist størst interesse for 16-åringen.

- Jeg blir ut sesongen uansett. Jeg syns ikke noe om å dra fra en klubb midtveis i en sesong. Det skjer ikke. Foreløpig er jeg ikke på utkikk etter ny klubb og trives bra her. Jeg har stor tro på at jeg kan utvikle meg videre i Vålerenga, sa Solberg til nitten.no for en måned siden.

Backen har kontrakt med Vålerenga ut neste sesong, men står likevel fritt til å gå til en mer attraktiv liga.

- Det er flere bra ligaer, men SHL er et steg man gjerne vil ta. Når det skjer er forskjellig fra person til person. Noen trenger litt ekstra tid hjemme hos mamma og pappa for å modnes litt, mens andre drar tidlig og klarer seg fint selv.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form