Elitehockeyligaen

October 19, 2023

Bengtsson-mål på 30-årsdagen da Vålerenga slo Stjernen

JORDAL (nitten.no) På sin egen 30-årsdag fikk Christopher Bengtsson de over 3500 tilskuerne på Jordal opp av setene med sin 4-2-scoring like før slutt.

Seks minutter før full tid dundret sommerens nysignering inn 4-2-målet i en periode av matchen der Stjernen trykket på for utligning.

Scoringen var forløsende og sørget for at Vålerenga fortsatt henger på Storhamar og Stavanger Oilers - de to eneste som har slått Oslo-klubben så langt denne sesongen.

På de resterende åtte kampene har Vålerenga tatt 24 av 24 mulige poeng.

Annullering

Vålerenga trodde de tok ledelsen på Jordal tidlig, men etter lang tid foran skjermen inne i sekretariatet annullerte dommerne «scoringen».

Hjemmelagets supportere følte de fikk kamplederne mot seg da VIF tre minutter senere, med to mann utvist, kom under. Målmaskinen Austin Cangelosi kjempet en retur over streken.

Men Vålerenga brukte under et og et halvt minutt på å snu matchen. Først gled Sebastian Johansen gjennom og vippet lekkert inn utligningen bak Preben Rabben Arntsen.

Så var det duket for Tommi Taimi satt opp av landmannen Mika Partanen.

VIF var det beste laget også i første del av tredje periode, og økte også ledelsen da Thomas Olsen kom i stor fart og lurte Arntsen.

Bursdagsmål

Og da Dominic Cormier røk ut i fem minutter kort tid senere, fikk Vålerenga sjansen til mer eller mindre å punktere kampen. Det manglet heller ikke på sjanser, men det var det Stjernen som vant perioden med én mann mindre 1-0.

Gjestene kom to mot én og Stian Kaltrud Nystuen var nådeløs alene med Tobias Johansen Breivold.

Stjernen yppet seg første halvdel av tredje periode der Vålerenga hadde kun ett skudd på mål. Breivold i motsatt ende leverte flere strålende redninger og seks minutter før slutt smalt det i motsatt ende.

Svenske Christopher Bengtsson, på sin 30-årsdag, hamret inn 4-2-målet på det som da var kun Vålerengas tredje skudd på mål i tredje periode.