Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 24, 2023

Bekrefter Nilsen-dialog med Leksand: - Spilt med åpne kort

Sparta Sarpsborg-ledelsen bekrefter at Sjur Robert Nilsen har vært i møte med gamleklubben Leksand om en retur til SHL-klubben.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Vi vet at Sjur har vært i møte med Leksand, og vi har spilt med åpne kort hele veien, sier Henning Svendsen, daglig leder i Sparta Sarpsborg, til nitten.no.

Det var den svenske avisen Falu-Kurinen som mandag erfarte at Sjur Robert Nilsen er aktuell som Leksand-assistent og at nordmannen har vært på besøk i Sverige for å snakke med Leksand-sjef Thomas Johansson.

- Ingen kommentar, er alt Nilsen selv vil si til Falu-Kurinen.

Retur?

Men Sparta-leder Svendsen bekrefter altså samtalene overfor nitten.no.

- Ut over det har vi på det nåværende tidspunkt ingen kommentar, sier Svendsen.

Dersom det hele skulle ende med Leksand-retur for Nilsen, må denne sesongens semifinalist ut på en uventet trenerjakt denne våren. Nilsen er fast ansatt i Sparta Sarpsborg.

Våren 2013 ble 55-åringen ansatt som assistent i Leksand. Han var både sjef og assistent i SHL og HockeyAllsvenskan før han måtte gå høsten 2015 etter en svak start på sesongen.

Nå kan det altså bli en gjenforening med kultklubben fra det lille tettstedet i Dalarna.

Storhamar og Sparta

Den tidligere landslagsassistenten ble Storhamar-trener etter Leksand-exit før han returnerte til Sarpsborg for å lede Sparta sommeren 2017. Der har han vært sjef de siste seks sesongene.

Almen Bibic, Örjan Lindmark og Johan Tornberg er andre navn som skal ha vært aktuelle for assistentjobben i SHL-klubben, men ifølge Falu-Kurinen er trioen ikke lenger aktuelle.

Björn Hellkvist fortsetter som hovedtrener også neste sesong, men han trenger en erstatter for Pär Styf som i februar ga seg grunnet personlige årsaker.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form