Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 30, 2021

Beholder importkvoten: - Vi trenger den i norsk hockey

Det blir tillatt med seks importspillere i Fjordkraft-ligaen også kommende sesong. En god løsning, mener Stavanger Oilers-ledelsen som sikter mot nye pokaler.

- Jeg personlig har vært for at vi beholder utenlandskvoten, sier general manager i Stavanger Oilers, Pål Higson, til nitten.no.

Grensen har tidligere vært syv, denne sesongen var den på seks importer og det har vært et tema å redusere ytterligere til fem. Fredag informerte Norges Ishockeyforbund om at de beholder dagens reglement også for 2021/22-sesongen.

«Antall utenlandske spillere i prestasjon senior menn blir stående på 6 kommende sesong. Mangel på evaluering, og stor usikkerhet knyttet til at alle spillerutviklingstiltak sentralt og regionalt har stått på vent en hel sesong, var argumentasjonen bak vedtaket. Intensjonen om å redusere antallet til 5 opprettholdes, men da etter en evaluering og forhåpentligvis gjennomføring av en "normal” sesong 2021/22», melder forbundet.

Fornøyd sjef

Higson mener det er to hovedgrunner som taler for at å beholde dagens ordning er det beste for Fjordkraft-ligaen og norsk hockey:

- Jeg mener vi trenger det for å ha en mest mulig konkurransedyktig liga, og også jevnheten i Fjordkraft-ligaen som er hovedblodåren økonomisk i norsk hockey. Det gir et større spillermarked. Det er en av stor betydning for lagene som i utgangspunktet ligger lavere på tabellen eller har dårligere økonomiske forutsetninger til å sette sammen et konkurransedyktig lag.

- Det andre er at importspillerne bidrar til bedre nivå på ligaen. Det er viktig for de beste norske spillere som har ambisjoner om å ta karrieren videre og Norges deltagelse i VM. Så av de to grunnen er jeg veldig glad for at antall utlendinger opprettholdes. Selve debatten er komplisert, og man har også dette med spillerutvikling, men jeg mener de to elementene veier mest for å opprettholde antallet, forklarer Higson.

U21 deles i to

I tillegg til utlendingskvoten har det vært diskusjoner rundt hvordan U21-ligaen, den eldste aldersbestemte klassen, skal organiseres. Der har forbundsstyret på vedtatt følgende:

«Den eldste aldersbestemte klassen (tidligere U21) blir kommende sesong delt i U20 Elite og U21 Bredde. Dette vil fremgå av serieinvitasjonen. FS anser at man på denne måten både kan ivareta sportslig utvikling for de som har kommet lengst, samtidig som man ønsker å tilby et differensiert kamptilbud gjennom hele den aldersbestemte stigen».

Du kan lese om alle regelendringene på Norges Ishockeyforbunds hjemmeside!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form