Lukk søk

Internasjonal hockey

July 6, 2023

Barndomskompisene draftet samme dag: - Så ikke den komme

Casper Haugen Evensen og Michael Brandsegg-Nygård har vokst opp sammen, gått i samme klasse, spilt sammen i VIF og for Norge og ble onsdag draftet til den canadiske juniorligaen.

Foto: Privat

- Vi snakket litt sammen i går kveld. Klart dette er spesielt, sier Evensen til nitten.no.

17-åringen er en av fire nordmenn som onsdag kveld ble valgt i import-draften til den canadiske juniorligaen. Evensen ble valgt som nummer ni av Victoria Royals i WHL mens kompisen Michael Brandsegg-Nygård, som spiller i svenske Mora, ble valgt som nummer 49 av Barrie Colts i OHL.

- Vi så ikke denne komme, for å si det sånn. Vi har vært gode venner siden vi var bittesmå og er veldig nære fortsatt. Dette er veldig moro, og jeg er spent på veien videre, sier Vålerenga-løperen dagen derpå.

Flytter

Den canadiske juniorligaen er en av verdens beste og beskrives som NHL-talentenes mekka. Storklubbene er tett på og det kryr av speidere i alle arenaer.

Onsdag sikret klubbene seg rettighetene til en rekke europeiske talenter som får muligheten til å spille i OHL, WHL eller QMJHL. Noen velger å reise over mens andre blir hjemme.

- Jeg har snakket med Victoria Royals ganske lenge så jeg visste det kunne skje noe. For to dager skjønte jeg mulighetene var store, men det var veldig spennende å følge med, sier Evensen.

17-åringen spilte for Vålerengas U18-, U20- og A-lag forrige sesong i tillegg til 16 kamper på lån i Lørenskog. Kommende sesong var planen at han skulle få seniormatching hos Grüner i 1. divisjon, men nå blir det flytting til Canada.

- Casper er en veldig intelligent spiller med teknikk og ferdigheter på høyt nivå. Vi gleder oss til å ta imot Casper og hans familie hos Royals, sier assisterende GM J.F. Best til Royals' hjemmeside.

- Jeg er spent på hvordan det blir. Selvfølgelig blir det kjedelig å reise fra venner og familie, men noen sjanser må man ta. Jeg tror jeg hadde angret hvis jeg ikke dro. Det jeg har fått beskjed om så langt er at jeg skal reise i slutten av august og spille i juniorligaen. Det er et veldig høyt nivå med mye fart og mye duellspill, sier Oslo-gutten.

- NHL er drømmen?

- Ja, så klart, men det gjenstår å se om det er mulig.

Fire nordmenn

I tillegg til Evensen og Brandsegg-Nygård ble VIF-talentet Stian Solberg valgt som nummer 96 av Regina Pats i WHL og Frölunda-spilleren Sander Wold som nummer 104 av Gatineau Olympiques i QMJHL.

- Askers Sander Wold og 3 x Enga i Nygaard, Solberg og Haugen. Gøy å se at vi har attraktive spillere for markedet, twitret Vålerenga-sportssjef Anders Myrvold.

Sander Wold forlater Frölunda og knytter seg til Gatineau Olympiques denne høsten. Wold byttet ut Asker med Göteborg sommeren 2020 og var innom både J18- og J20-laget før han fikk sjansen på A-laget.

Asker-gutten debuterte i SHL denne vinteren og fikk tre kamper for Mats Rosseli Olsens klubb.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form