Lukk søk

Internasjonal hockey

May 19, 2023

Avgjørende duell for Pettersen i natt: - Den siste tiden har vært lærerik

Emilio Pettersen har kjempet seg inn igjen på Calgary Wranglers-laget som natt til lørdag skal ut i avgjørende sluttspillkamp i AHL.

Foto: Privat

Det ble ikke VM, men AHL-sluttspill på Manglerud-gutten denne våren.

Hans Calgary Wranglers trengte fem kamper på å slå ut Abbotsford Canucks og nå venter en femte og avgjørende duell mot Coachella Valley Firebirds natt til lørdag norsk tid.

- Den blir selvsagt viktig. Det er en kamp om å forlenge sesongen mellom to av de beste lagene i AHL head to head, sier Pettersen til nitten.no.

Wranglers vant Pacific Division med 106 poeng - tre poeng foran Coachella Valley Firebirds.

Tok Zuccarello-rekord

Pettersen noterte 44 poeng på 61 matcher i grunnserien der Wranglers gikk til topps. Han hadde en periode best pluss/minus-statistikk av alle forwards i ligaen og passerte Mats Zuccarello på listen over nordmenn med flest poeng i én AHL-sesong.

Nå skal alt avgjøres for 23-åringen og lagkompisene som de neste ukene enten kan planlegge sommerferien eller Conference-finale mot enten Milwaukee Admirals eller Texas Stars.

- Det blir moro! Laget ser veldig frem mot en morsom match. Vi er klare, sier Pettersen.

Wranglers åpnet serien med 6-3-tap mot Firebirds før det ble 3-2-seier i oppgjør nummer to. Med 3-2-seier i forlengningen i match tre kunne Firebirds avgjort tidligere denne uken, men Pettersen og lagkameratene vant 1-0 og presset frem en avgjørende duell i Acrisure Arena.

Nordmannen har fått mye istid de siste ukene og bidratt stort til at Wranglers fortsatt er i spill denne våren. Etter en tøff periode med økt konkurranse, har den tidligere MS-spilleren kjempet seg tilbake på laget.

- Den siste tiden har vært lærerik. Noen NHL-spillere har kommet ned, tatt større rolle i laget og i et godt lag har det vært stor kamp om plassene. Sånn er idretten, kommenterer Pettersen.

Flyttet tidlig

Oslo-gutten leverte ville 71 (! )poeng på 20 kamper for Lørenskogs U15-lag i sesongen 2013/2014 og flyttet til USA allerede som 14-åring. I 2018 ble han draftet i runde seks og fikk plass i Calgary Flames-organisasjonen.

Våren 2021 spilte Pettersen VM for Norge, og etter to sesonger i Stockton Heat gikk ferden videre til Calgary Wranglers. Ryktene om en mulig NHL-debut har oppstått med jevne mellomrom, men nordmannen venter fortsatt.

Nå er det fullt fokus på match fem.

- Jeg føler jeg har gjort en god jobb i en litt mindre rolle og er klar for å bidra videre med det laget trenger meg til, sier Pettersen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form