Lukk søk

NHL

December 12, 2023

Åpner for NHL i Norge: - Må kjappe seg før jeg legger opp!

STOCKHOLM (nitten.no) Mats Zuccarello spiller gjerne NHL-hockey i Norge, men ber om fortgang i det eventuelle prosjektet dersom han skal rekke å få det med seg.

Foto: nitten.no

- Det var kult å spille her med så mange nære og kjente på tribunen, sa Zuccarello etter de to Minnesota Wild-kampene i Stockholm forrige måned.

Og flere kjente kan det bli dersom Norge skulle få arrangere en NHL-kamp eller to i fremtiden.

Nettopp det har David Proper, mannen med ansvaret for NHLs internasjonale strategi, åpnet for da Avicii Arena skal bygges om og åpnes igjen først våren 2025.

- Selvfølgelig hadde det vært moro, men de må kjappe seg før jeg legger opp! sier «Zucca» til nitten.no.

Norge og Danmark

36-åringen signerte i høst en ny kontrakt med Minnesota Wild ut 2025/2026-sesongen.

I forbindelse med at fire NHL-lag inntok Stockholm og Avicii Arena i november, uttalte Proper til Aftonbladet at både Malmö og Göteborg er aktuelle destinasjoner for å huse kamper fra verdens beste liga de neste årene.

Tilsynelatende uoppfordret trekker han også frem Danmark og Norge som mulige destinasjoner for NHL-sirkuset fremover.

- Danmark er spennende. Om vi sikter oss i på det danske markedet, er spørsmålet - spiller vi i Malmö eller København? Det finnes mange gode NHL-spillere fra Danmark og vi ser absolutt potensial der. Både Danmark og Norge er land vi kan se oss selv spille kamper i. Det er noe som diskuteres, uttalte Proper.

Utsolgt

NHL Global Series var en stor suksess i Stockholm og fylte Avicii Arena mer eller mindre hele helgen og også da Mats Zuccarello både noterte sin assist nummer 400 i NHL-grunnspillet og avsluttet helgen med scoring mot Toronto Maple Leafs.

- Klart man hadde satt pris på å komme til Norge, men dette er såpass nære at det går bra det her og, sa Zuccarello til nitten.no om mulige NHL-kamper på norsk jord under Stockholm-helgen forrige måned.

- Men NHL i Norge hadde vært stort for norske hockeyfans?

- Jada, det hadde vært veldig flott. De spurte meg her om dagen hvor vi eventuelt skulle spilt og det vet jeg ikke. Håkons Hall eller Oslo Spektrum kanskje? Hvis den tar nok tilskuere.

Også Telenor Arena kunne vært en mulig løsning der Norges Ishockeyforbund planla å spille VM-kamper i 2027 før søknaden ble trukket.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form