Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 16, 2023

Andersen valgte Frisk Asker: - Fyller en rolle vi har behov for

Etter mandagens treningskamp mot Ringerike etterlyste Roy Johansen forsterkninger på backsiden - to dager senere var Petter Birkheim Andersen klar.‍

Foto med tillatelse: Frisk Asker

- Petter er en offensiv back, med gode ferdigheter med puck og stort utviklingspotensialet. Med sin fysikk vil han tilføre backoppsetningen en tyngde og spillestil som vi har behov for, sier sportssjef Vidar Wold til klubbens hjemmeside.

Petter Birkheim Andersen kommer fra Manglerud Star-systemet, men det var i naboklubben Grüner han fikk sitt gjennombrudd, landslagsdebut og ble snappet opp av Storhamar.

- Vi vet han fikk tilbud av andre norske klubber, og er fornøyde med at valget falt på oss, sier Wold.

Nei til Storhamar

23-åringen sa nei til å bli med Storhamar også kommende sesong tidligere i sommer. Nitten.no vet at Stjernen og Ringerike Panthers er to av klubbene som har vist interesse for backen i sommer.

- Det har vært interesse fra andre norske lag, men også i utlandet, sier Andersen-agent Patrick Gandolfi Hellman til nitten.no.

12 poeng på 43 kamper ble fasiten på Hamar forrige sesong. Selv sier Frisk Askers nye nummer 55 dette om overgangen:

- Jeg er veldig fornøyd med å komme til Frisk Asker. Laget virker som en bra gjeng og en spillegruppe med store ambisjoner. Jeg har stor tro på at dette blir gøy! Selv ønsker jeg å spille god defensiv hockey samtidig som jeg fortsetter å bygge på det offensive spillet, og forhåpentligvis være en god lagkamerat som bidrar inn i gruppen.

Ba om forsterkninger

Tidligere i sommer omtalte nitten.no Emil Frøshaugs overgang fra Manglerud Star til Frisk Asker som en følge av et sterkt ønske fra trener Roy Johansen.

Etter mandagens treningskamp mot Ringerike Panthers, sa treneren til Budstikka at han ønsket seg en back eller to til før seriestarten 15. september.

Daglig leder Nicolay Sørensen sa til avisen etter matchen mandag at det ikke fantes økonomi til å styrke troppen, men to dager senere har de oransje funnet løsninger.

- Det å finne en norsk right fattet back på hans størrelse, og med hans puckferdigheter, er ingen enkel oppgave i dette markedet. Samtidig har det vært viktig for oss å finne en back som fyller en rolle vi har behov for, og som passer inn i det systemet vi ønsker å spille etter. Det mener vi at vi har funnet i Birkeheim, sier Vidar Wold.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form