Lukk søk

Elitehockeyligaen

November 20, 2022

Alle importene er ferdige: - Trist for MS og norsk hockey

Manglerud Star økte budsjettet og varslet en frisk satsing denne sesongen, men nå må kostnadene kuttes og klubbens fire importer er ferdige i klubben.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

«Vi har hatt noen tunge uker økonomisk og sportslig i Manglerud Star Ishockey Elite hvor styret har jobbet med en plan på å finne kortsiktige og langsiktige løsninger for klubben. Med sviktende publikum og få sponsorer har ikke satsingen vi la til grunn for sesongen gitt oss den økonomiske og sportslige effekten vi hadde håpet på, og vi må nå derfor igangsette en plan for å kutte kostnader».

Slik lyder meldingen på Manglerud Stars hjemmeside søndag ettermiddag - dagen etter hjemmesmellen mot Ringerike. Det ble Mitch Gillam, Darien Craighead og Parker Bowles' siste kamp for klubben. Også den skadde backen Jonathan Racine er fristilt.

- Det er mangel på sponsorinntekter som gjør dette. Da fant vi ut at det er best å ta dette nå. Alle har fått pengene sine så langt så vi ønsker ikke å dra på oss noe mer, sier nestleder Ove Sundelius til nitten.no.

- Hvordan reagerte importene?

- Litt blandet. Jeg har inntrykk av at de fleste ønsket å spille videre, men dialogen med med dem og agentene har vært grei.

Veien videre

MS-ledelsen varslet i sommer en ny og frisk satsing med økt budsjett. Den meritterte treneren Roy Johansen ble hentet inn og fikk meg seg Morten Ask som assistent for et lag som overrasket stort med en sterk seriestart.

Nå har det kun blitt én seier på de siste ti kampene.

- Vi har ikke gitt opp å få inn sponsorpengene, og håper vi kan komme tilbake igjen, men slik det ser ut nå blir det et ungt norsk lag en periode, sier Sundelius.

- Johansen blir ikke en del av kuttet?

- Ikke slik det er foreløpig. Også Roy syns dette er synd, men også ser at det må til for at vi ikke skal dra på oss noe mer.

Roy Johansen ønsker ikke å si så mye om situasjonen som har oppstått i drabantbyklubben da han ikke vet særlig mye mer enn det som kommer frem av klubbens pressemelding søndag.

- Men det er selvfølgelig trist både for MS og norsk hockey. Dette er en beklagelig situasjon, sier Johansen til nitten.no.

Sponsorjakt

I pressemeldingen skriver MS at de allerede mandag skal jobbe videre med å styrke klubbens økonomi «ved å finne langsiktige og solide samarbeidspartnere med fokus på å utvikle lokale talenter og skape ny og god hockey-underholdning på Manglerud».

- Har dere vært for optimistiske?

- Man må gjerne si det. Men vi føler vi har forsøkt å holde kontrollen på det og stadig vekk etterspurt og holdt ting varmt uten å ha kommet i må med det. Da ønsket vi å være i forkant før det eskalerte, svarer Sundelius.

- Har dere kontroll på økonomien nå eller er det kritisk?

- Jeg vil ikke si full kontroll, men ved å kvitte oss med disse kostnadene håper vi og tror vi at vi skal komme i mål og også få litt mer tid på oss.

- Et tungt slag for satsingen deres?

- Ja, det føler jeg. Vi har jobbet lenge med å få mer folk inn i hallen og økte sponsorinntekter. Det er tungt med de fasilitetene vi har.

Torsdag reiser et ungt og norsk MS-mannskap til Fredrikstad for å møte Stjernen. Etter det nitten.no erfarer kan også et par norske spillere være på vei vekk.

- Spillerne som er igjen syns dette er synd. Det er et slag for oss.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form