Lukk søk

Internasjonal hockey

October 5, 2023

50 NHL-speidere så Michael (18 i dag): - Kult

I sine siste timer som 17-åring ble Michael Brandsegg-Nygård fulgt av rundt 50 speidere fra verdens beste liga.

Foto med tillatelse: Erling Schjølberg

Svenske Aftonbladet fikk av Djurgårdens medieavdeling opplyst at det var rundt 50 NHL-speidere på plass på Hovet onsdag kveld der Mora slo Djurgården 4-0.

Brandsegg-Nygård fyller 18 torsdag og kan med det velges i den neste NHL-draften der flere eksperter har den tidligere Vålerenga-junioren høyt på sin ranking.

Kombinasjonen stortalent og Stockholm fikk speiderne på kamp.

- Jeg syns det er kult at det er mange som kommer for å se på meg, men jeg tenker ikke så mye på det når jeg spiller. Jeg soner bare ut og vil spille så bra hockey som mulig, sier Oslo-gutten til Aftonbladet.

Kan bli historisk

Bursdagsbarnet flyttet til svenske Mora i fjor sommer for å spille juniorhockey, men endte opp med 11 matcher i HockeyAllsvenskan og fikk også debuten på det norske A-landslaget.

Denne høsten står han med ett poeng på fire matcher på nivå to i Sverige samt ni poeng på fire kamper for klubbens J20-lag.

Aftonbladet skriver også at dersom nordmannen velges i første runde i NHL-draften, vil han skrive norsk ishockeyhistorie. Det har nemlig aldri skjedd før.

- Jeg har tenkt litt på det. Det hadde vært kult om det hadde skjedd. Det er bare å jobbe på videre, sier 18-åringen som er sønn av Vålerenga-legenden Kjell Richard Nygård.

Fulgt lenge

Da det norske U20-landslaget rykket opp til øverste VM-nivå i desember i fjor, skrev nitten.no at Norges Ishockeyforbund ventet rundt 40 NHL-speidere til Varner Arena.

følge TV 2 kunne tallet vært så mye som 70, og kanalen meldte samtidig at 31 av 32 klubber fra verdens beste liga var på plass i Norge.

- Vi vet at speidere fra de beste klubbene i verden sitter på tribunen og ser på deg. Det er klart man tenker på det. Det er vanskelig å glemme, sa Brandsegg-Nygård da til nitten.no om oppmerksomheten.

- Vi har fått beskjed om ikke å tenke så mye på det. Men det er også et poeng at det er en fin anledning til å vise seg frem. Det er gøy å vite at man kan bli lagt merke til. Det gir oss en boost at de er der sånn sett.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form