Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 8, 2023

12-0 i kamper og rekordseier: - Siffer vi ikke ønsker i et sluttspill

Sesongens største seier kom i sluttspillet og alle fire kvartfinalene kan være avgjort i match fire. Norges Ishockeyforbund ønsker seg jevnere dueller blant landets åtte beste lag.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Vi skulle ønske flere klubber var kompetitive, sier Petter Salsten, sportssjef i Norges Ishockeyforbund, til nitten.no.

Innledningen av sluttspillet har på ny vekket debatten om nivået på toppen av norsk hockey, antall lag på øverste nivå og sluttspillmodellen. Det står 3-0 i alle fire kvartfinale-seriene som med andre ord kan være over allerede torsdag kveld.

- Ja, det er en diskusjon, og jeg tror kanskje vi skal se på den fremover, men det er vanskelig å manøvrere etter dagsform. I begynnelsen av sesongen snakket man om tidenes jevneste liga. Nå kan det bli litt færre kamper i sluttspillet enn man trodde da, men det kan være tilfeldigheter, skader og lignende. To av duellene visste man mer eller mindre hvordan ville ende med tanke på det som har skjedd tidligere i sesonger, sier Salsten og fortsetter:

- En grundig gjennomgang av hvor mange lag vi skal ha på de ulike nivåene er jeg åpen for å diskutere. Men det må være grundig og gjennomarbeidet.

13-0 og rekord

11-1, 8-0 og 13-0 er noe av resultatene i kvartfinalene så langt. Manglerud Står uten scoring på tre matcher mot Storhamar og Lillehammer slapp til 71 skudd tirsdag. Også i de antatt langt jevnere duellene mellom Vålerenga og Frisk Asker samt derbyet i Østfold står det 3-0 i kamper.

Resultatene kunne sett annerledes ut hadde det ikke vært for Lillehammer og Manglerud Stars økonomiske utfordringer som igjen ledet til svekkede mannskap underveis i sesongen.

Men faktum er at Oilers' 13-0-seier over nettopp Lillehammer tirsdag er den største seieren på øverste nivå siden seriestarten i fjor høst. LIK har røket 12-2 i DNB Arena tidligere i vinter og både Oilers og Storhamar har slått Grüner 10-0, men 13 scoringer er sesongbeste/sesongverste.

Det er også den største sluttspillseieren i Oilers-historien.

- Jeg har aldri vært med på noe sånn i sluttspillet, sier Martin Lefebvre, som sto for seks poeng tirsdag (også det rekord i sluttspillet for Oilers), til Rogalands Avis.

- Syns dere sluttspillmodellen fungerer slik den er nå, Salsten?

- Ja, hvis sesongen hadde fortsatt slik den startet, hadde dette kanskje blitt tidenes jevneste sluttspill fra start av. Det kan også fortsatt bli en herlig avslutning, men det ser spesielt ut med litt store forskjeller i noen kamper. Klart dette er siffer vi ikke ønsker i sluttspillet, men sånn er det.

Nidaros-forslag

Flere ligaer praktiserer blant annet play in til kvartfinalene og andre varianter enn den norske modellen når det kommer til opp- og nedrykk.

I Fjordkraft-ligaen går som kjent de åtte beste til sluttspill mens lag ni og ti må ut i kvalifisering mot vinnerne av play in-kampene i 1. divisjon om to ledige plasser på øverste nivå.

- Det er ingen av klubbene der som har foreslått noen endringer, men Nidaros Hockey ber om at vi ser på dette med opp- og nedrykk og strukturen mellom de ulike nivåene, forteller Salsten.

- Det er en prosess vi ønsker å bruke neste år på, jobbe grundig med og se på om det er ønskelig med kvalifisering, direkte opprykk, antall kamper og lignende.

PS! Opp- og nedrykkskvalifiseringen starter torsdag der Grüner drar til Halden for å møte Comet mens Ringerike Panthers får besøk av Lørenskog.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form