Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 24, 2021

10 lag i ligaen neste sesong - Narvik anker nedrykket

Narvik må ta turen ned på nivå to etter at forbundet vraket planen om å utvide ligaen onsdag kveld. Den beslutningen har Narvik-ledelsen allerede bestemt seg for å anke.

Konklusjonen betyr at Narvik, som hadde det svakeste poengsnittet i Fjordkraft-ligaen, rykker ned og erstattes av Ringerike Panthers. Lørenskog forblir på nivå to da ligaen ikke utvides.

- Forbundsstyret var i styremøtet i kveld klar på at man skal stå på vedtaket som ble gjort før sesongstart. Dette handler om forutsigbarhet for klubbene og sportslig mener vi det er best for norsk ishockey med 10 lag i FKL. Vedtaket i kveld innebærer at Narvik rykker ned etter sesongen og Ringerike rykker opp til FKL, sier president Tage Pettersen i en pressemelding.

I september i fjor vedtok forbundet retningslinjene som skulle regulere opp- og nedrykk dersom sesongen ikke lot seg fullføre og kvalifiseringen utgikk. De sier at laget med lavest seiersprosent i Fjordkraft-ligaen skal bytte plass med laget med høyest seiersprosent i 1. divisjon.

Forutsetningen som ble lagt til grunn for å kunne rangere var at lagene hadde gjennomført dobbel serie. Narvik har pekt på at selv om alle lag har spilt minst 18 kamper, har ikke alle to kamper mot alle motstandere. Narvik har for eksempel møtt Stavanger, Frisk Asker og Storhamar fire ganger hver, men Grüner kun i én kamp.

Narvik gir ikke opp

Forbundet har forhørt seg med både klubbene og Norsk Topphockey og varslet at de skulle vurdere alle innspill før onsdagens beslutning. Allerede kort tid etter møtet varslet Narvik at de har kontaktet advokat og vil anke utfallet.

- Vi gir ikke opp. Det sjokkerer meg at at de går imot innstillingen til administrasjonen. Det er ganske utrolig. Der sitter det en haug med betalte folk som skal være kompetente. Dette er helt meningsløst i mitt hode. Et enstemmig Norsk Topphockey og administrasjonen sa i et møte der alle klubbene deltok mandag at de hadde gjort en formaliafeil, at Narvik hadde en god sak og at de innstilte på 12 lag. Så snur de igjen. Vi har skrevet brev og henvendt oss til dem, men får ikke svar. Det er passe arrogant, sier Narvik-leder Terje Feragen til nitten.no.

- Vi ble overrasket over at forbundsstyret har gått imot det deres egen administrasjon har lagt frem. Nå står de selvsagt fritt til å gjøre det, men med tanke på at vi for to dager siden ble presentert for et forslag om å øke til 12 lag på bakgrunn av ikke ferdigspilt sesong, korona og i det hele tatt er vi overrasket, sier Espen Viklem Eidum i Narvik-styret til nitten.no.

Han sier at klubbens nå skal sette seg ned for å diskutere veien videre og hvordan dette skal angripes. Narvik har etterlyst og etterlyser fortsatt flere svar fra forbundshold.

- Med bakgrunn i vedtaket som er gjort i forbundsstyret så savner vi en begrunnelse. Jeg går ut fra at den inneholder mer enn det som ble presentert i kveld. Vi har stilt forbundet en del spørsmål vi ikke har fått svar på. Det er en del tråder som skal sankes inn. Så vil vi også se med interesse på om det er et enstemmig styre som sto bak, sier Eidum.

Forventet anke

- Dere har fortsatt håp om spill i Fjordkraft-ligaen neste sesong?

- Hvis du skal legge det som står i retningslinjene om sportslig rettferdighet til grunn har vi selvfølgelig det. Vi forholder oss til at vi skulle spilt en dobbel serie. Det har vi ikke gjort, svarer Eidum.

- Hva vil eventuelt 1. divisjonsspill ha å si for satsingen i Narvik?

- Det har jeg foreløpig ingen kommentar til.

Hockeypresident Pettersen sier til nitten.no at styret diskuterte i to timer onsdag kveld etter å ha satt seg godt inn i saken i forkant. Han forklarer avgjørelsen slik:

- Gjennomgangsmelodien var forutsigbarhet i forhold til vedtaket fra i fjor som nettopp var ment for å tre inn i en slik situasjon som vi havnet i nå.

Ville selv anket

Han sier han selv trolig ville anket en slik beslutning dersom han var Narvik-leder, men forstår ikke hvordan ligaens nordligste representant kan mene forbundet har snudd underveis her.

- De kan ikke beskylde oss for vingling. Forbundet bestemte ingenting før klokken 19 i kveld. Norsk Topphockey har kjørt prosesser, Narvik har sendt inn argumentasjon og administrasjonen har laget en saksfremstilling, men meningen til forbundet ble klar først i kveld, presiserer Pettersen.

- Hva kan du si til personer i Narvik-hockeyen som er både opprørt og forbannet i kveld?

- Man må regne med å få kjeft etter slike avgjørelser, men skal jeg være ærlig har det vært mest applaus i kveld. Og det setter jeg pris på. Men det er ikke et lag jeg heller ville hatt med meg i Fjordkraft-ligaen enn Narvik. Jeg håper av hele mitt hjerte de kommer seg opp igjen på første mulighet for de har vært en berikelse på alle måter. Det kan likevel ikke legge grunnlaget for den beslutningen vi skulle ta i dag.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form