Lukk søk

Landslaget

May 9, 2023

Neppe Oilers-retur for Trettenes: - Ser ut som det blir utlandet

SANDVIKA (nitten.no) For andre år på rad drar Mathias Trettenes klubbløs til VM, men 29-åringen kan ikke komme med gode nyheter til Stavanger Oilers-fansen.

Foto med tillatelse: Espen Schjølberg

Han vendte tilbake i 2019/2020-sesongen, men ingenting tyder på at det blir nok en Stavanger Oilers-retur på Mathias Trettenes neste sesong.

Interessen fra spennende klubber i utenlandske ligaer er rett og slett for stor til at 29-åringen per nå ser for seg å flytte hjem etter at kontrakten med finske HPK går ut denne våren.

- Jeg syns alltid Norge er aktuelt, men foreløpig er det en del interesse fra utlandet vi må vurdere. Det skjer mye bra i norsk hockey og ligaen tar steg hele veien, men det ser ut som det blir utlandet litt til, sier Trettenes til nitten.no.

Oilers-tilbud

Stavanger-karen snakker med jevnlig med Oilers' sportsdirektør Pål Haukali Higson - så også denne våren.

- Vi holder hverandre i lupen hele veien. Higson har forståelse for mine valg, sier Trettenes som er svært tydelig på at det kun er én aktuell klubb den dagen han skal tilbake til norsk hockey.

- Og det vet han så de trenger ikke stresse så mye. Akkurat nå heller det mot en utenlandsk klubb.

Hovedtrener Anders Gjøse er på plass, men Higson står foran travle måneder da det er mye som skal på plass hos laget som vant både serie og sluttspill denne sesongen.

At Trettenes neppe er en mann å regne med nå, har sportsdirektøren stor forståelse for.

- Dette er helt i hendene på Mathias. Han er velkommen her og har stående tilbud om spill i Oilers. Vi avventer hans beslutning, men er selvsagt klar over at han sterkt vurderer å fortsette utenfor Norge, sier Higson til nitten.no.

Avgjørelse etter VM

Trettenes går inn i sitt andre VM på rad uten å ha avklart klubbfremtiden. I fjor endte han opp i finske HPK etter tre poeng på sju kamper i mesterskapet der Norge ble nummer 13.

- Jeg ser for meg at vi tar et valg straks etter VM. Det er så kort tid igjen nå og underveis er det godt å ha fokus på det som skal skje der, sier en av de mer rutinerte spillerne i den norske troppen.

- Hvordan er det å spille VM uten å ha avklart klubbfremtiden?

- Jeg tenker det kan gå begge veier. Samtidig er dialogene startet opp basert på historikk og forrige sesong. Det er jo ikke slik at klubbene kun ser på det som skjer i VM.

29-åringen fra Stavanger dro tidlig til svenske Modo, har vært innom Almtuna, Krefeld Pinguine, La Chaux-de-Fonds og Biel-Bienne i Sveits samt sist finske HPK der det ble 18 poeng på 40 Liiga-kamper.

- Jeg er åpen for det meste nå. Det handler mer om rolle og lag, hvilken posisjon jeg er tiltenkt, sier Trettenes om fremtiden.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form