Lukk søk

Landslaget

December 19, 2022

Taper penger på U20-festen: - Må vurdere hvor ofte vi kan arrangere

Norges Ishockeyforbund går «noen hundre tusen» i minus på å arrangere U20-mesterskapet i Varner Arena.

Foto med tillatelse: Erling Schjølberg

Mesterskapet i Asker endte med norsk opprykksjubel lørdag kveld da U20-landslaget slo Kasakhstan og tok steget opp på øverste VM-nivå.

Norges Ishockeyforbund har fått ros fra både deltagernasjonene, tilskuere og det internasjonale forbundet i etterkant av turneringen, men taper «noen hundre tusen» på arrangementet.

- Vi har ikke alle tallene oppe, det er noen kostnader som løper, men det koster oss «noen hundre tusen» dette her. Norge er et høykostnadsland og bidragene fra IIHF er mye lavere enn våre kostnader, sier generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, til nitten.no.

1750 tilskuere

Norges åpningskamp mot Slovenia trakk 1750 tilskuere i Varner Arena, og de norske kampene endte med nærmere 1300 tilskuere i snitt. Publikumsinntektene er et godt bidrag til budsjettet.

- Det var mye publikum og fint med sendetid på TV, der fikk vi det vi ønsket, men det er ikke så mange kommersielle inntekter, sier Eide.

- Ga arrangementet mersmak?

- Ja, men vi må vurdere hvor ofte vi kan arrangere. Hadde vi gått i null eller pluss hadde det vært enklere å arrangere oftere, men for oss blir det en avveining. Kanskje kan et slikt vellykket arrangement bidra til at vi får med oss flere til å bidra fremover i andre årklasser.

Eide opplever at Norge, Danmark, Frankrike, Slovenia, Ungarn og Kasakhstan alle var fornøyde med oppholdet i Asker - alt fra mat og overnatting til det som faktisk skjedde i ishallen.

- Det har vært veldig fine tilbakemeldinger fra alle. Fra lagene, som jo er det viktigste, men også IIHF, dommere og alle involverte. De frivillige i Frisk Asker og kommunens folk var fantastiske å jobbe med. Vi ble et bra team som løste alle utfordringer som kom. Varner Arena er et fantastisk sted å arrangere noe slikt, sier Eide.

- Bra overnatting, transport samt god og nok mat er en forutsetning når du skal være lenge på et arrangement. Dette fungerte veldig bra hele veien, og med de store brikkene på plass, løser man de mindre utfordringene på en helt annen måte.

Til Göteborg

Også de mange NHL-speiderne, rundt 70 totalt, satte pris på gjestfriheten og oppvartningen de fikk i Asker, ifølge Eide.

- Det er hyggelig at folk setter pris på å komme til Norge. Nå rett etterpå har vi ikke satt alt i perspektiv ennå, men det er hyggelig med så mange gode tilbakemeldinger, sier generalsekretæren.

For Norges del fikk også turneringen den perfekte avslutningen med opprykk til øverste nivå. Det betyr at U20-landslaget får møte verdens beste nasjoner i Göteborg neste år.

- Fantastisk gøy! Vi visste vi hadde et bra lag, men man skal ikke snuble mye i en slik turnering. Nå får vi tre lag på øverste VM-nivå, og det er veldig gøy for norsk hockey, sier Eide.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form