Lukk søk

Landslaget

May 6, 2024

Straffes for å ha drukket øl på tribunen under VM-kamp: - Irritert og forbannet

OLYMPIATOPPEN (nitten.no) Philip Granath og Ole Julian Bjørgvik Holm er ikke VM-aktuelle grunnet en disiplinær overtredelse under turneringen i Riga i fjor.

Foto med tillatelse: Erling Schjølberg

I forbindelse med uttaket av VM-troppen mandag avslørte Johansson at Granath og Holm ikke er en del av landslaget denne våren grunnet en disiplinær overtredelse under samme turnering i mai i fjor.

Svensken bekrefter overfor nitten.no at han selv har snakket med begge spillerne og informert om at den disiplinære hendelsen har «kostet dem denne sesongen på landslaget».

Philip Granath forteller selv til nitten.no at han drakk «noen øl» på tribunen under en VM-kamp i fjor der han var utelatt fra troppen.

- Klart jeg angrer på det. Det var utrolig dumt. Men jeg trodde vi var ferdige med den saken, og da Tobias ringte meg søndag og sa at det er grunnen til at jeg ikke er med til VM, ble jeg ganske irritert og forbannet. Faktisk litt sjokkert. Jeg syns det er dårlig å gi en slik beskjed dagen før når de har visst om det en stund, sier Tappara-spilleren til nitten.no.

Tar selvkritikk

Johansson tar selvkritikk på at dialogen med Granath og Holm kunne vært bedre i etterkant av det landslagsledelsen beskriver som en overtredelse.

- Kommunikasjonen kunne vært bedre, og det kan jeg ta min på kappe, men det er fortsatt en overtredelse fra deres side som har satt oss i denne situasjonen. Det er en vanskelig situasjon, to fantastiske gutter og to bra hockeyspillere vi ønsker skal være en del av landslagsvirksomheten i fremtiden. Det har vært vanskelig å føre en bra og ryddig kommunikasjon. Med fasit i hånden ville jeg nok løst det litt annerledes, men nå er det som det er, sier Johansson.

- Hadde de vært med i VM-troppen hvis de var tilgjengelige?

- Det vet jeg ikke.

Granath reagerer sterkt på hvordan landslagsledelsen har håndtert situasjonen fra Riga i fjor. 21-åringen som har to Champions League-titler, to finske mesterskap og SHL-tittel med Rögle på CVen mener han fikk beskjed om at han var utelatt fra november-samlingen som en følge av overtredelsen og at han oppfattet at de da la saken bak seg.

- Og det er helt fair det. Det sa jeg også. Jeg trodde jeg sonet straffen min da og var aktuell for VM. Kommunikasjonen her har vært under all kritikk. Vi har snakket sammen to ganger gjennom sesongen og det har vært på mitt initiativ, sier Granath.

Med videre?

Asker-gutten hevder videre at han i februar gjennom en ny samtale igjen fikk inntrykk av at hendelsen i VM var ute av verden, men at han nå var usikker i troppen grunnet sportslige prestasjoner.

- Og det er helt fair hvis de mener jeg ikke er god nok. Det er helt greit. Men så ringer de igjen dagen før VM og sier jeg ikke kommer med på grunn av det som skjedde i fjor. Én ting er at de ringer dagen frø VM og så er dét begrunnelsen de kommer med. Det syns jeg var veldig spesielt. Det fins også flere spillere som gjorde akkurat det samme som meg som har vært med på samlinger i etterkant. Det går da ikke helt opp i mitt hode, sier Liiga-proffen.

Konfrontert med Granaths uttalelser, sier Johansson:

- Vi skulle hatt en bedre og tydeligere dialog fra dag én. Jeg ønsker å legge dette dødt, men prinsipielt særbehandler vi ikke mennesker. Vi behandler alle likt. Vi hadde en samtale i februar og en lang samtale i går. Vi er enige om noe og uenige om andre ting.

Velkommen etter VM

Landslagssjefen er tydelig på at både Granath og Holm vurderes på lik linje med alle andre spillere i etterkant av vårens turnering i Praha.

- Jeg avsluttet samtalen søndag med å ønske dem lykke til i VM, men samtidig var jeg ganske forbannet, sier Granath som nylig scoret i den siste finalen da Tappara ble finske mestere.

- Hvordan blir veien videre på landslaget for deg?

- Det er ingenting annet jeg heller vil enn å spille for Norge. Samtidig føler jeg kommunikasjonen må bli bedre fra trenerteamet og særlig Tobias. Det er en tillit som må bygges opp igjen, men jeg er villig til å spille for landslaget igjen uten tvil. Det skal være mulig å rette opp i dette.

- Jeg håper Philip kan bli en del av dette landslaget i fremtiden. Det er bra gutt og en veldig god hockeyspiller, sier Johansson.

VM-troppen:

Jonas Arntzen, Örebro
Henrik Haukeland, Düsseldorfer
Tobias Normann, AIK

Sander Vold Engebråten, Jukurit
Isak Hansen, Sparta Sarpsborg
Sander Hurrød, Storhamar
Johannes Johannesen, Lahti Pelicans
Max Krogdahl, Östersund
Christian Kåsastul, HC Pustertal
Mattias Nørstebø, Björklöven
Stian Solberg, Vålerenga
*Emil Martinsen Lilleberg, Tampa Bay Lightning

Michael Brandsegg-Nygård, Mora
Andreas Martinsen, Storhamar
Eskild Bakke Olsen, BIK Karlskoga
Thomas Olsen, Vålerenga
Thomas Berg-Paulsen, Malmö Redhawks
Martin Rønnild, Storhamar
Eirik Østrem Salsten, Storhamar
Håvard Østrem Salsten, Sparta Sarpsborg
Noah Steen, Mora
Patrick Thoresen, Storhamar
Mathias Trettenes, Stavanger Oilers
Petter Vesterheim, Mora
Markus Vikingstad, Fischtown Pinguins
Mats Zuccarello, Minnesota Wild
*Emilio Pettersen, Texas Stars

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form