Lukk søk

Fjordkraftligaen

May 1, 2021

Stjernen henter nok et Storhamar-talent

Fredrikstad-klubben har signert en avtale med Asker-gutten Jonathan Hafsmoe. Den offensive løperen som i fjor var lånt ut til Ringerike har undertegnet en to-årskontrakt med Stjernen.

Hafsmoe gjorde seks poeng på 23 kamper for Storhamar forrige sesong, hvor han i tillegg ble lånt ut til Ringerike i 1.divisjon. Der ble det kun tre kamper for Asker-gutten, som noterte seg for to mål og to assist på de få kampene.

Nå pakker han kofferten og reiser til Fredrikstad og Stjernen.

- Ja, nå blir jeg Stjernen-gutt. Føler at dette kan bli bra, og at de har noe spennende på gang.

Ikke overrasket over klubbvalget

Sportssjef i Storhamar Mads Hasen forteller til nitten.no at han ikke visste om nyheten i dag tidlig.

- Nei, det var jeg ikke kjent med. Det har jo vært kjent en stund at vi gikk hver vår vei. Det var vi enige om tidlig, og vi syntes det var best for han.

Hvorfor mister Storhamar talentene sine om dagen?

- Du tenker på Ole Einar og nå Jonathan? Nei, det er jo to ulike situasjoner. Hafsmoe ønsket å spille på to rekker og spille overtall hos oss. Den rollen kunne vi ikke tilby han. Ole Einar fikk et bedre tilbud, og sånt må vi leve med. Det var nok best for hans livssituasjon.

Hafsmo bekrefter at det hadde blitt tøft å spille seg inn på to rekker hos Hamar-klubben.

- Løper-siden i Storhamar holder et skyhøyt nivå, og skal jeg få utvikle meg så trenger jeg spilletid. Derfor ble Stjernen løsningen for meg denne gangen.

Mads Hansen er ikke sjokkert over klubbvalget til Hafsmoe.

- Nei, jeg er ikke overrasket over at han havnet i Stjernen. Han er en offensiv anlagt spiller, og da må han finne en klubb som kan gi han den rollen. Stjernen gjør mange avtaler om dagen, og hvis de kan la han spille på sine styrker så synes jeg ikke klubbvalget er overraskende.

- Føler at vi har det litt trangere i hierarkiet hvor både Noor og Rønnild befinner seg hos oss. Så hadde blitt tøft for han å skulle kjempe mot dem. Men en smart gutt som jeg håper utvikler seg i Stjernen, avslutter Hansen.

Ønsker å spille 15-20minutter hver kamp

Hafsmoe har et mål å komme seg på landslaget og ut i Europa i fremtiden. For å kunne nå det målet så er spilletid viktig for unggutten.

- Jeg ønsker å spille overtall og undertall samt 15-20 minutter hver kamp.

Har Stjernen lovet deg dette?

- Jeg må prestere for å få tillit til den spilletiden. De hadde ikke gitt meg et tilbud, hvis de ikke skulle gi meg et bra sportslig tilbud.

Er ikke poenget litt borte hvis du ikke får den spilletiden?

- Jo, det kan du nok si.

21-åringen ankommer Stjernen og Fredrikstad i juli, hvor oppstarten er 1.august. Nå røper han at han gjerne vil bo sammen med sine gode kamerat.

- Ole Einar og jeg har snakket litt om det. Stjernen skal hjelpe oss med leilighet, så da blir det vel å flytte nedover i slutten av juli tipper jeg, avslutter Hafsmoe til nitten.no

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form