Elitehockeyligaen

April 7, 2022

Ellevilt drama da Sparta kriget til seg en syvende kamp i semifinalen

Det stod ikke på nerver, drama eller stemning i Sparta Amfi da Sparta sørget for en syvende og avgjørende semifinale førstkommende lørdag i Stavanger.

Det var vinn eller sommerferie for Sparta denne torsdagskvelden og stemningen i Sparta Amfi var elektrisk i minuttene før droppen ble tatt i Norges eldste ishall. Og det stod ikke på nervene hos begge lag da det stod målløst etter 40 minutter. Det stod overhodet ikke på innsatsen til noen av lagene, og det måtte overtid for å kåre en vinner i Sparta Amfi.

Sparta ut i hundre

Det var overhodet ingen tvil om at hjemmelaget hadde forstått alvoret i denne i kampen. De gikk ut i hundre og sørget for at Oilers hadde mer nok med å forsvare seg, noe de også gjorde bra. Stemningen blant de fremmøte i Sparta Amfi virket å smitte over til hjemmelaget som i motsetning til de andre kampene kastet alt av pucker på mål. Nærmest var Emil Lundberg som fikk mulighet skrått på Henrik Holm, men sisteskansen til Oilers reddet mesterlig.

- Sparta var gode i starten, og vi skulle gjerne ønsket det var oss som kom ut i hundre. Heldigvis holdt vi unna og fikk litt momentum litt lengre ut i perioden, fortalte Oilers-assistent Juha Kaunismäki etter kampen.

Det tok hele 13:30 ut i den første perioden før Oilers hadde fått notert skudd på mål, og det skjedde etter at Steven Whitney brått kom alene med Tobias Normann. Normann som ble kastet ut til ulvene etter at Paterson ble skadet sist kamp. En skade som har blitt mer omfattende enn først antatt (Les mer her)

Ungguttens prestasjon var Sparta-trener Sjur Robert Nilsen ikke liker sikker på før kampen.

- At han skulle stenge som han gjorde i dag var jeg ikke sikker på, men at han er en god keeper har jeg aldri vært i tvil om. Han gjør i likhet med resten av laget en god kamp i 60 minutter, fortalte Sjur Robert Nilsen.

Under minuttet senere så kom brått Tommy Kristiansen alene, men han mistet kontrollen på pucken. Oilers kom mer inn i kampen utover i perioden, men med minuttet igjen å spille så trampet Kristian Jakobsson seg fri, og spilte sin lagkamerat på åpent mål, men den reddet Holm på mirakuløst vis.

Målløs midtperiode

Begge lagene var ydmyke i sitt spill og det ble skapt få store sjanser i løpet av starten av andre periode. VM-uttatte Roy Stian Hansen dømte oppgjøret og visket ut et par situasjoner som kunne brått endt med utvisning til begge lag. Oilers kom bedre ut av midtperioden og det var til dels mer kjemping en god ishockey som ble utført på isen.

Hjemmelaget kjempet seg til de største mulighetene, og Jakobsson fikk en stor mulighet, men igjen vartet Holm opp med en stor redning. Oilers presset på i sluttminuttene av den andre perioden, men det stod 0-0 etter 40 spilte minutter.

- Vi må spille lettere i den tredje perioden og tilbake til der vi var i den første. Oilers får komme litt mer inn i kampen fordi vi ikke slipper pucken hurtigere, fortalte hjemmelagets Sanders Thoresen til Sparta TV i pausen.

Dramatikk i sluttsekundene

Stavanger Oilers fikk en kjempestart på den tredje perioden da Rob Bordson styrte inn en puck bak Normann. Scoringen ga virkelig bortelaget energi, som brått flere gode sjanser til å doble ledelsen. Sparta måtte tilslutt begynne å satse mer og mer, noe som også ga flere muligheter til utligning i den siste perioden. Men igjen så virket Holm i Oilers-målet ustoppelig denne torsdagskvelden. Høydramatisk skulle det bli da Oilers-spiller Steven Whitney måtte i utvisningsboksen for å legge pucken over vantet.

Dermed håpet de 2391 tilskuerne på en scoring i overtall med 2:36 igjen på klokken. Og det tok fullstendig av da Sparta utlignet med 35.5 sekunder igjen i spill seks mot fire. Oilers prøvde å klarere pucken, men treffer Niklas Roest i hjelmen. Jakobsson kaster pucken på mål, og der stod Martin Grönberg og taket lettet fullstendig i Sparta Amfi. Avgjørelsen måtte da bli gjort i den fjerde perioden.

- Vi er 35,5 sekunder unna en finalebillet så det er dritt, men slik er hockey. Det var sikkert en morsom kamp for publikum med to gode lag og ikke minst to gode dommere, uttrykte Kaunismäki seg.

- Er du overrasket over at Sparta orket så lenge i kampen?

- Overhodet ikke, vi vet at Sparta er blant de best trente lagene i ligaen anført av Nilsen. Vi kjenner han og hans metoder, avslutter Kaunismäki

Thoresen avgjorde

Allerede under det første minuttet kunne Kristian Jakobsson blitt den store helten for Sparta, da han kom alene med keeper. Men igjen så vartet Holm med en stor redning for siddisene. Og helten skulle virkelig være Sparta-spiller, for Sander Thoresen sendte hjemmepublikummet til himmels med sin scoring etter 6:36 i forlengningen.

- Full fortjent at vi tar denne serien til en syvende og avgjørende kamp i Stavanger til lørdag. Vi er et bedre lag enn Stavanger i dag synes jeg, og gjennomfører en bra kamp, sier Nilsen.

- Hva snakket dere om mellom tredje og fjerde periode?

- Vi snakket om å gå ned på folk, men vi var alle enige om at alle fire rekkene fungerte. Så da ga vi faen, og bare kjørte på. Bli ikke overrasket om det er en av ungguttene i tredje eller fjerde-femmeren som avgjør til lørdag, avsluttet en smørblid Nilsen til nitten.