Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 5, 2022

Sparta-Nilsen foran derbyet: - Seks lag kan ta NM-gull

Stjernen vant fem av fem lokaloppgjør forrige sesong - torsdag møtes naboene igjen. Sparta-sjef Sjur Robert Nilsen tror begge har muligheter til å ta NM-gull.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Sparta vs Stjernen er noe helt spesielt i norsk hockey, og sesongens første Østfold-derby er i tillegg en toppkamp mellom nummer to og tre på tabellen.

Stjernen vant alle fem seriekampene i fjor, fire av dem med sifrene 3-2, nå mener Sparta-trener Sjur Robert Nilsen styrkeforholdet mellom de to naboene er jevnt.

- Det er nok ganske jevnt, ja. Det har vært jevne kamper de siste årene selv om Fredrikstad-folk liker å pirke i at de vant alle kampene forrige sesong. Stjernen har klart å få kampene til sin fordel en periode, men jeg tror det er to ganske jevne lag og to lag som både kan være med å konkurrere denne sesongen og som kan vinne noe. Det tror jeg, sier Nilsen til nitten.no.

- Har den gode Stjernen-starten overrasket deg?

- Nei, det er ingenting som skulle tilsi at de ikke skulle være like gode som forrige sesong. Stjernen har vært dyktige og brukt pengene godt på importene de siste årene. I tillegg har de en bra norsk stamme som har utviklet seg godt.

Spår gullkampen

Den tidligere landslagsassistenten tror Stavanger Oilers, Vålerenga og Storhamar vil kjempe om seriemesterskapet etter 45 runder med sine brede tropper, men mener både Østfold-duoen samt Frisk Asker kan melde seg på i sluttspillet.

- Slik jeg ser det er det seks lag som har muligheter til å vinne noe. I serien betyr bredde mye, det kan være en utfordring for Sparta og kanskje Stjernen, men unngår vi skader kan vi være med. Også Frisk Asker er noe skadeutsatt. Hvis jeg skal snakke som hockeymann, og ikke kun med Sparta-øyne, tror jeg Oilers, Vålerenga eller Storhamar blir seriemester, spår Nilsen og fortsetter:

- Lillehammer kan komme til en semifinale, men jeg tror ikke de og da heller ikke MS, Ringerike eller Grüner kan vinne best av sju der.

- Du mener seks klubber har mulighet til å ta NM-gull?

- Ja, seks lag kan ta NM-gull. Med litt flaks kan de det. Vi var ikke tippet helt i toppen i fjor, men kjørte Oilers til en syvende kamp med 2-0 i åpen kasse. Sluttspillet lever sitt eget liv og det er ikke nødvendigvis sesongens beste lag som vinner, men de som er best der og da i mange kamper på få dager. Det står høyt for meg.

Håper på full hall

1937 er tilskuersnittet i Sparta Amfi denne sesongen. Med høstens første derby mellom to lag som kjemper i toppen håper Nilsen østfoldingene fyller hallen torsdag.

- Det er viktig å vise at vi kan trekke mye folk også her i regionen og ikke bare på Jordal, Hamar, Stavanger og Asker. Det er viktig å henge med også publikumsmessig. Man skal aldri klage på de som er der, men økonomien i norsk hockey handler mye om samarbeidspartnere og publikum. Da er det klart at ligger vi 1500 mann bak Oilers over tid blir det vanskelig å henge med, sier Nilsen.

Sparta-veteranen måtte nylig inn til ny behandling for uregelmessig hjerterytme etter at problemene eskalerte og misset blant annet hjemmekampen mot Vålerenga. Denne uken er han tilbake på jobb.

- Det går bra. Det kan komme tilbake, men jeg får prøve å jobbe med det da. Stresse litt mindre kanskje og ta litt bedre vare på helsen. Det er ikke noe fasit på hvorfor slik flimmer oppstår, sier Nilsen.

- Stresse mindre kan være utfordrende i din jobb?

- Ja, men jeg kan nok bli flinkere til å ha fokus på det kontrollerbare selv om det er mye ukontrollerbart i idretten. Ha fokus på det man faktisk kan påvirke.

- Kribler det litt ekstra foran sesongens første derby?

- Det gjør jo det! Samtidig spiller vi bare om tre poeng. Men det er litt mer prestisje og stolthet. Vi vil vinne de kampene der. Og sånn skal det være!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form