Lukk søk

Landslaget

May 20, 2023

Slakter norsk overtallsspill etter Tsjekkia-tap: - Uhørt!

Norge spilte over halve midtperioden med én spiller mer på isen - mot Tsjekkia - uten uttelling. - Uhørt, mener Alexander Bonsaksen.

Foto med tillatelse: Espen Schjølberg

- Helt uhørt. For dårlig. Helt enkelt. De grepene som ble tatt på forhånd kan man kalle en fiasko nå med fasit i hånd, sa Viaplay-ekspert Alexander Bonsaksen om overtallsspillet under studiosendingen lørdag i matchen der Norge røk 2-0.

Norge spilte 11 minutter med én spiller mer på isen i midtperioden uten å score mål. Landslagssjef Tobias Johansson svarte følgende da han i andre pause ble spurt av Viaplays reporter i Riga om han angret på endringene som ble foretatt i overtallsspillet før VM-kamp nummer fem:

- Absolutt ikke. Jeg syns de nye som har kommet inn i overtallsspillet har gjort det helt okey. Så har vi gjort litt andre endringer foran tredje periode for å få flere muligheter.

15-9 i skudd

Norge vant skuddstatistikken 15-9 i første periode, men lå samtidig under 2-0. 1-0-målet i spill fem mot tre tok backen Max Krogdahl på seg skylden for da han pådro seg en utvisning sekunder etter at Johannes Johannesen røk ut.

- Dårlig av meg. Det skal ikke skje. Min skyld, men jeg syns vi fortjente mer, sa Krogdahl da han ble intervjuet av Viaplay i første pause.

- Veldig klønete. Det satte oss i en veldig vanskelig situasjon mot Tsjekkia som er ekstremt gode i overtall, sa Viaplay-ekspert Alexander Bonsaksen i studio.

Norge imponerte spillemessig, men kom under 2-0 etter en kontring drøye minuttet før første pause.

Landslagssjef Tobias Johansson oppsummerte første periode slik overfor rettighetshaveren:

- En av våre beste perioder hele sesongen mot en bra motstander. Men de trenger ikke mange sjansene for å utnytte dem.

- Vi er fornøyde spillemessig, men ligger under 2-0. Det er litt typisk når man møter Tsjekkia, oppsummerte Mats Rosseli Olsen i Viaplays studio.

Halv periode i overtall

Daniel Vozenilek ble sendt i garderoben etter en takling på Mattias Nørstebø og nordmennene fikk fem minutter med én spiller mer på isen tidlig i midtperioden.

Tsjekkerne fikk kanskje de to største sjansene i denne perioden, og heller ikke to påfølgende utvisninger i minuttene som fulgte førte til norsk scoring.

- 11 minutter i overtall på én periode. Det tror jeg må være rekord mot en såpass stor hockeynasjon som Tsjekkia. Også kun sju skudd da, meldte Viaplay-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

- Helt skrekkelig overtallsspill. Vi kan ikke holde på sånn, supplerte kommentator Jørgen Klem.

- Det er altfor dårlig. Det har ikke klaffet hele turneringen. Det er skader og noen nye inn. Det sitter ikke. Synd, oppsummerte Andreas Martinsen i intervjuet i andre pause.

Michael Haga kom nærmest mål i midtperioden, men det var i spill fem mot fem og da suste pucken i stolpen.

Tok grep

Landslagssjef Johansson fortalte før kampen at nettopp overtallsspillet hadde vært tema på de kampfrie dagene 18. og 19. mai. Landslagsledelsen hadde tatt grep uten at det ga noen umiddelbar suksess.

- Jeg syns vi spilte ganske bra, men må være tålmodige. Fem mot fem-spillet er bra, sa Johansson i andre pause.

Han kunne samtidig fortelle at Mattis Nørstebø hadde pådratt seg en hjernerystelse etter duellen med Vozenilek. Dermed tyder alt på at VM er over for backen som dermed er ute sammen med Ole Julian Bjørgvik Holm.

En annen back, Ole Einar Engeland Andersen, pådro seg en utvisning tre minutter før slutt på stillingen 2-0. Der og da forsvant definitivt håpet om to norske scoringer.

Norge står fortsatt med fire poeng, det samme har Kasakhstan mens Slovenia står uten poeng foran de to siste kampene mot Slovakia og Kasakhstan.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form