Lukk søk

Aktuelt

March 25, 2021

Skuffelse på Lørenskog: - Ingen lønn for strevet

Skuffelsen over å ikke få lov til å kvalifisere seg er stor på Lørenskog. Nå fokuseres det på nok en sesong i 1.divisjon.

(Foto: Sofie Kitterød)

Stemningen er i taket på Ringerike etter at det i går ble besluttet at laget rykker opp til Fjordkraft-ligaen. Det gjorde ikke Lørenskog som er skuffet for at de ikke får lov til å kjempe om en plass i den øverste serien.

- Gutta er selvfølgelig skuffet over det som kom frem av avgjørelser i går. De ønsker å få vise seg frem med at de er gode nok til å være blant to lag som kan ta steget opp i den øverste serien, forteller daglig leder Wibe-Lund.

Ville vise seg frem

Daglig lederen forteller at de hadde gledet seg til å kjempe om dette og det er nå blir en sesong til i 1 Divisjon

- Vi er en klubb som ønsker oss tilbake til den scenen hvor vi også kan møte de beste i Norge. Vi hadde tross alt takket ja til et kvalifiseringsspill.

Hvor tungt blir det nå å gå på nok en sesong i 1.divisjon?

- Det er ikke tungt å spille i den divisjonen, og vi har bevisst to år på rad at vi har vært gode nok til å få sjansen til å kvalifisere oss. Men nå har det blitt slikt at det er på kontoret og ikke på isen dette avgjøres. Ikke har vi tapt, ikke har vi vunnet noe. Blir så forvirret av dette her og det er veldig uvant, forteller han humoristisk.

Wibe-Lund slipper ikke helt skuffelsen etter gårsdagen, men ser også litt realitet i dette.

- Det er sterkt å gå i mot sitt eget administrasjonsråd. Det tror jeg ikke jeg er alene om å synes selv om du er uenig eller enig i beslutningen som kom i går. Vi kom på 2.plass denne sesongen og vant ikke. Så skuffelsen er jo litt to-delt.

Todelt?

- Ja, at vi ikke greide å vinne 1.Divisjon og at vi ikke fikk muligheten til å kvalifisere oss.

Ønsker også 12 lag i Fjordkraft-ligaen

8, 10 eller 12-lag diskusjonen har skutt i været den siste måneden, en diskusjon som også Lørenskog har fulgt tett. Mest på grunn av at klubben ville spilt i en annen divisjon hvis Fjordkraft-ligaen hadde blitt utvidet med to ekstra lag.

Kritikken mot å øke antall lag har også Wibe-Lund latt seg bemerke, og kjøper ikke det de utenfor isen kommer med av bekymringer

- Først og frem så kan jeg forstå at de beste spillerne er bekymret over 12-lag, men ikke de som ønsker flere kommersielle kamper. Det blir for meg litt "hockeynørding", hvis jeg kan bruke det ordet. Personlig så synes jeg norsk ishockey må se lengre frem. Det betyr mye for en liten klubb som kanskje blir sett på som en middelhavsfarer å komme til sluttspill også. De siste sesongen kan du nesten si hvem i Fjordkraft-ligaen som kommer til sluttspill hvert år.

Med 12-lag vil flere unge norske spillere få muligheten til å spille i Fjordkraft-ligaen, noe som bekymrer mange med tanke på kvaliteten i ligaen. Daglig lederen på Lørenskog sitter med en annen oppfatning.

- Skal vi dyrke flere unge spillere så må vi tenke langsiktig. Skal vi bli bedre så må vi slippe til ungguttene, og la de kjenne på det. Igjen, så vil jeg si at jeg forstår de beste spillerne i ligaen at de ikke ønsker utvidelse, men vi må snart gjøre noe. 12 lag hadde gitt mange unge spillere sjansen.

Hva med 1.divisjon da?

- Den blir naturligvis to lag dårligere. Men folk skal vite at det jobbes bra i klubbene i den divisjonen, og på sikt så vil den divisjonen blir bra.

Narvik rykket ned i går, og er det noen som vet hvordan det kjennes så er det Lørenskog og Wibe-Lund, som også var daglig leder da klubben ble degradert for noen år tilbake.

- Det er ingen hyggelig følelse. Og så lenge Frisk Asker blir seriemester og protokollen blir fulgt prinsipielt så er avgjørelsen riktig. Når du ikke er bedre, så må du liksom ta det inn over deg. Misforstå meg rett, men det er liksom noen vakkert over idretten på det område.

- Idretten er brutal på sin sjarmerende måte. Det å måtte si gratulerer og si «gå videre» kan være nådeløst

Yngste laget i 1.divisjon

Nå legges planene for nok et år i 1.divisjon, og Lørenskog bygger videre på sine langsiktige mål som de hver dag strekker seg etter

- Vi har det yngste laget i divisjon, men kun fire spillere som ikke er Lørenskog-gutter. Det er en fremgangsmåte vi er fornøyde med og ønsker å utvikle i uansett divisjon forteller Wibe-Lund

Hadde økonomien strukket til hvis dere nå hadde fått mulighet til å spille i Fjorkraft-ligaen?

- Sist vi var i daværende Get-Ligaen hadde vi et budsjett på 4,5 million kroner. I første divisjon har vi et budsjett liggende på mellom 1,5 -2 millioner kroner som dekker reiser, utstyr og diverse utgifter.

Det hadde ikke holdt i Fjordkraft-ligaen?

- Nei, vi måtte nok ha hentet inn 2 millioner til hvis vi hadde rykket opp. Men igjen så har vi tenkt langsiktig med våre sponsorer også. Og vi hadde spilt med laget vi hadde. Vi ønsker nå å bygge stein for stein også kommer resultatene av godt arbeid med å utvikle spillere i egen klubb.


Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form