Lukk søk

Aktuelt

January 6, 2021

Sjur Robert Nilsen - Vi må strekke oss langt, MEN!

Sjur Robert er fornøyd med forsterkninger. Og forklarer hvorfor det ikke bare er å hente opp juniorer når spillere er ute med Covid-19.

Spørsmålet rundt håndtering og hvordan forbundet ønsker å få fullført årets sesong har blitt et mareritt for ishockeyforbundet.

For flere av klubbene som nå har Covid-19 og har hatt Covid-19 så vil kampdatoer i forhold til andre lag bli skeivt, samtidig som flere lag havner i uforskyldt karantene.

Sparta er et av lagene som har blitt hardest rammet Fjordkraftligaen, og Sjur Robert forklarer hvorfor de ikke bare "Henter opp juniorer" som er et lett hockeyspråk når frafallet blir stort.

- Jeg har ingenting i mot å bruke juniorer til kamp hvis de er sportslig kvalifiserte til å spille i Fjordkraftligaen. Og mulig vi har noen i Sparta, men du må tenke på at de er definert som "breddespillere" og da har deres tilbud så og si vært nedstengt. Det er jo ikke forsvarlig å kaste utpå juniorspillere som knapt nok har hatt is under skøytene denne sesongen.

Sparta var den første ishockeyklubben i Norge som ble kraftig rammet. Og flere av spillere er fortsatt ikke tilbake i spill.

Bekymrer det deg at du har spillere som fortsatt ikke er 100%?

- Naturligvis. Må ikke glemme at de er mennesker også. Jeg har lest at 1 av 4 bruker lang tid med å restituere seg etter en slik sykdom.

Forbundet, Norsk Topphockey og klubbene skal i dag ha en samtale om hvordan de skal fullføre sesongen på best mulig måte. Hva håper du kommer frem på møte, Sjur?

- Vi må strekke oss langt for at det skal bli rettferdig for alle. Også må det være medisinsk ansvarlig for utøvere også. Men jeg har tillit til at både forbundet, Norsk Topphockey og klubbene finner en løsning som er best for Fjordkraftligaen.

Må ikke glemme at smitteforskriftene til Sarpsborg Kommune gjør det vanskelig for oss til å bare "hente opp" juniorer - Sjur Robert Nilsen

Nye spillere bekreftet klare

Det tidligere Lillehammer-spilleren Joey Benik er klar for Sparta. Sarpsborg-publikummet har nå ventet lenge på en typisk målscorer, og nå er løperen klar for å spille i blå drakt.

Benik er kjent med den norske ligaen og produserte hele 105 poeng på to sesonger i Lillehammer. Amerikaneren kommer fra sveitsisk liga og produserte 38 poeng på 35 kamper for SC Langenthal forrige sesong.

Sarpingene har via støtteorganisasjonen "SpartaTæl" samlet inn penger som gjør at Benik nå ankommer Olavs by. Fra før har også klubben bekreftet at de henter Kevin Schulze. Backen har fortsatt tilgode å spille kamper denne sesongen, men hadde i fjor Nürnberg Ice Tigers i DEL som sin arbeidsgiver.

Sportssjef Henrik Malmström uttaler til Sarpsborg Arbeiderblad at klubben vil gi de tid til å komme opp på det nivået de ønsker.

- De har ikke spilt kamper denne sesongen, men de vet hva det handler om. Etter tre-fire kamper så er sikker på at dette blir bra, forteller sportssjefen til SA.no

Malmstrøm kan også berolige spente sarpinger om at begge har trent på is denne sesongen.

Skulle begge spillerne avlegge negativ Covid-19 test så vil de være klar for spill i løpet av neste uke.

Sjur Robert er fornøyd

Er Joey Benik den offensive spilleren du har savnet?

- Vi håper jo på det. Ut i fra hva han har prestert tidligere så ønsker vi at han skal være den som fortsetter å produsere bra med målpoeng. Men han skal få tid til å bli kjent med gutta, Sparta Amfi osv.

Benik var en etterlengtet spiller og ryktet begynte tidlig om at spilleren kunne være klar for Sparta.

Hvorfor tok det så langt tid?

- Vi ønsker å holde oss innenfor de rammene som vi har satt før sesongen. Og når vi dessverre fikk en ny sykemelding på Salonen (Minst ut januar), så fant klubben ut at det var midler til å hente inn Benik. Han hadde flere andre norske klubber i kikkerten, men valgte oss heldigvis. Det er vi glade for. Så når Sparta trippelsjekket at økonomien var trygg så fikk vi i sportslig apparat klarsignal til å snakke med hans agent.

Spartabacken Robin Soudsky spilte med Benik i Lillehammer.

Joey Benik er veldig fin fyr som kommer til å passe veldig godt inn i gruppa

Videre forteller Soudsky at spilleren Sparta nå har hentet er dyktig til å skape målsjanser og ikke minst score på dem. Det er ingen hemmelighet at det er noe vi har slitt med store deler av sesongen sier backen til Nitten.no

Sammen med Joey Benik kommer en annen amerikaner inn dørene i Sparta Amfi. Kevik Schulze er også bekreftet klar.

Tidligere spilt i Leksand. Du har vært trener i Leksand. 2+2, Sjur?

- Tro det eller ei, men jeg har ikke tatt telefoner til Leksand. Mattias Nilsson har spilt backpar med han i Leksand og anbefalte han veldig. Og det som er viktig opp i det hele er at spilleren er en fin fyr. For du kan være så god du bare vil, men er du en idiot utenfor isen så blir det vanskelig å gå på jobb hver eneste dag. Og rapporterne vi har fått så er dette en spillertype som vil passe inn hos oss i Sparta.

Men er du ikke overrasket over at folk reagerer at dere henter to nye spillere i januar, men fortsatt er innenfor budsjettet?

- Jo, det forstår jeg. Men tror folk glemmer at Cameron Crotty ble tilbakekalt fra sin klubb i USA. Det kom overraskende på både hans agent og oss. Så derfor var det en plass ledig på backplass. Vi har savnet en back som er god på skøyter, god med puck og er en fin type utenfor isen. Og her tror jeg vi har truffet blink.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form