Lukk søk

Landslaget

December 17, 2022

Selvsikre unggutter foran opprykksfinalen: - Dette tar vi!

U20-kaptein Sole Marius Ryen mener Norge skal være bedre enn Kasakhstan og tror lørdagen avsluttes med opprykksfest i Asker.

Foto med tillatelse: Erling Schjølberg

- Alt ligger til rette her. Nå må vi bare ut og prestere, sier Ryen til nitten.no.

Kampoppsettet for U20-turneringen i Varner Arena kunne ikke vært bedre tilrettelagt for dem som har nerver til å tåle en helt avgjørende finish.

Norge står med full pott så langt og rykker opp til øverste nivå med seier eller uavgjort etter ordinær tid. Tre Kasakhstan-poeng betyr at kveldens motstander vinner turneringen.

- Fire av fire er en perfekt start. Vi kunne ikke satt oss i en bedre posisjon enn dette. Matchene har vært litt opp og ned prestasjonsmessig, men utgangspunktet er veldig bra, sier Ryen.

Tre strake

Kasakhstan innledet VM-uken med tap for Frankrike, men har siden vunnet tre kamper på rad. Ryen mener de norske guttene har vist stigning utover i turneringen og kanskje spilte sin beste kamp så langt mot Danmark torsdag.

- Særlig i første periode var vi veldig sterke. Jeg føler absolutt vi har mer å gå på, men det begynner å nærme seg topp. Mottoet vårt er at vi skal være best den siste dagen. Vi satser på at det blir slik, sier Ringerike-spilleren.

At Norge klarer seg også med ett eller to poeng i opprykksfinalen, spiller ikke inn på forberedelsene eller inngangen til matchen, ifølge kapteinen.

- Nei, det gjør det ikke. Vi går ut fra start for å vinne denne kampen. Innfallsvinkelen blir som i alle de andre kampene. Vi fokuserer på oss selv og vår gameplan.

Feiring?

Selv uten skadde Martin Johnsen har Norge gått fra seier til seier i Varner Arena. Sole Marius Ryen føler U20-guttene har respondert gått og taklet endringene Färjestad-spillerens fravær har medført på en god måte.

- Klart det er en av våre beste spillere, men vi kjører på. Kasakhstan er det nest beste laget i turneringen, og det er ingen tvil om at dette blir en tøff match for oss, men vi føler vi er et bedre lag. Dette tar vi! er den klare beskjeden fra Ryen.

- Og da blir opprykksfest i Asker i kveld?

- Vi har ikke planlagt noe spesielt rundt det. Vi får vinne kampen først og så se hva kvelden bringer. Men alt annet enn opprykk blir skuffende nå.

PS! På øverste nivå i U20-VM, som spilles i romjulen, finner vi Canada, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Østerrike, USA, Finland, Sveits, Slovakia og Latvia.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form