Lukk søk

Fjordkraftligaen

November 16, 2022

Rekord-Sparta mot fullsatt hall for første gang siden gullfesten: - Sarpsborg er «hockeytown»!

Med klubbrekord på ni strake seirer inviterer Sparta til gratiskamp torsdag der det går mot fullsatt arena for første gang på over 11 år!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det er gode dager på Sparta-kontoret. Onsdag morgen var rundt 3100 billetter tatt ut til kroneskampen mot Stavanger Oilers torsdag der serielederen jakter seier nummer ti (!) på rad.

- Det er veldig pent! Med halvannen dag igjen til kampstart drømmer vi om å fylle hallen. Det bør absolutt være mulig, sier daglig leder Henning Svendsen til nitten.no.

- Resultatene hjelper jo på. Og jeg syns absolutt vi ligger godt an til å nå 3500, men vi må jobbe på. Rundt 400 mennesker til må hente ut billett, men det skal absolutt være mulig.

Kan bli fullt

Og hvis det viser seg å være mulig, betyr det fullsatt Sparta Amfi for første gang siden den siste NM-finalen og gullfesten mot nettopp Oilers våren 2011! Da var både kapasiteten og tilskuertallet 3450.

Siden ble hallen utvidet med en ny tribune, isflaten senket og kapasiteten økt til 3900. Sparta har hatt 3607 tilskuere mot Stjernen i romjulskamp i 2014, 3813 mot Vålerenga i 2015 og 3724 mot samme motstand i 2018, men da var altså ikke alle setene besatt.

Nå som kapasiteten i hallen er redusert til 3500 etter ombygging, kan det gå mot fullsatt hall for første gang på 11 år.

- Det skjer ikke ofte, konstaterer en fornøyd Svendsen.

- Det har vært flere enn 3450 tilskuere et par anledninger siden 2011, men da var kapasiteten en annen og hallen per definisjon ikke fullsatt. Hvis man bruker denne termen, kan blir det første gang siden 2011-finalen, ja, bekrefter Spartas statistikkmann Steinar Rød til nitten.no.

Hockeyfeber

At nettopp kroneskampen kommer samme uke som Sparta setter ny rekord med ni strake seirer, er selvsagt tilfeldig, men ikke mindre gledelig for gjengen på kontoret som kaller torsdagens kamp for årets viktigste.

- Timingen er bra. Laget leverer bra om dagen, leder serien og spiller underholdende fartsfylt hockey. Det skal ikke stå på sporten i morgen så vi håper folk tar turen, sier Svendsen.

- Hvordan oppleves hockeyinteressen i Sarpsborg nå?

- Stigende! Vi har merket det godt helt siden sesongstart. Vi har økt på sesongkort, billettsalg og snitt på over 2000 er økning siden 19/20-sesongen som er sist sammenlignbare. Det snakkes på byen og blant samarbeidspartnerne. Sarpsborg er «hockeytown»! Vi måtte bare vekke det litt igjen.

- Snakkes det om gull?

- Nei, jeg føler ikke det, men folk begynner å se at Sparta kan være med å krige i toppen igjen. Det er ekstremt morsomt. Men det er en veldig jevn serie denne sesongen, og én uke med dårlige resultater kan være nok til å miste en fin posisjon. At det er så jevnt er bare moro!

På de ni siste kampene har Sparta slått samtlige motstandere i Fjordkraft-ligaen - og alle etter ordinær tid. Nå skiller fire poeng ned til Vålerenga som også har én kamp mer spilt enn sarpingene.

- Siden 2017 har vi jobbet med ny strategi med fokus på identitet og være tydelige. Det har tatt litt tid å utvikle våre egne unggutter, men vi begynner å se konturene av at vi har lykkes, sier Svendsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form