Lukk søk

Landslaget

May 16, 2024

Pettersen på plass i Praha: - Det trenger vi

Ole Eskild Dahlstrøm gleder seg til å se Emilio Pettersen tilbake på landslaget for første gang siden VM 2021 mot Canada torsdag kveld.

Foto med tillatelse: Norges Ishockeyforbund

Pettersen spilte sitt første seniormesterskap da han deltok for Norge under VM i 2021 og scoret et mål på seks kamper i Riga.

Tobias Johansson holdt av en plass i troppen til Oslo-gutten som fikk anledning til å reise da Texas Stars røk ut av AHL-sluttspillet og Dallas Stars ga grønt lys for VM-spill.

Onsdag var Pettersen på plass i VM-byen der 24-åringen også har rukket å gjennomføre trening med den norske troppen foran 16. mai-duellen mot Canada.

- AHL-erfaring ned høyt tempo i spillet trenger vi. Emilio er en offensiv spiller med gode hender og bra skudd, sier Viaplays hockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm til nitten.no.

Må vinne

Sammen med Alexander Bonsaksen har han fulgt hele mesterskapet og spesielt Norges kamper tett. Ekspertduoen er enige om at Norge må slå Canada, Østerrike og Storbritannia i de tre siste kampene for ha håp om å nå en kvartfinale.

- Det blir spennende å se hva Emilio kan få til mot Canada. Men det er ennå viktigere med de to kampene som kommer etterpå, mener Dahlstrøm.

Emilio Pettersen forlot Norge allerede som 14-åring for å satse på en hockeykarriere i USA. I 2018 ble han draftet i runde seks og ble en del av Calgary Flames-organisasjonen. 24-åringen har også passert Mats Zuccarello på listen over nordmenn med flest poeng i én AHL-sesong.

I fjor sommer signerte Pettersen en toveis ettårskontrakt med Flames verdt 8,3 millioner kroner på NHL-nivå, men i mars ble han draftet og endte opp i Texas Stars der han står med 13 poeng på 19 kamper i serie og sluttspill.

Håp?

- Håpet lever, men sjansen hadde vært større om alle de beste hadde blitt tatt ut i troppen, sa hockeyekspert Tor Nilsen til nitten.no om sjansene til å nå en kvartfinale etter 2-0-seieren over Danmark.

Han savner spesielt Philip Granath og backen Andreas Klavestad i Praha. Sistnevnte sa nei til å være med til VM mens Granath er utestengt etter å ha drukket øl på tribunen under en norsk landskamp under fjorårets turnering.

Nilsen likte at Michael Brandsegg-Nygård ble flyttet ut av «Mora-rekka» og inn sammen med friskmeldte Mats Zuccarello og 40-åringen Patrick Thoresen mot danskene.

Med Pettersen på plass får Johansson et luksusproblem på forward-siden i VM-leiren.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form