Lukk søk

Landslaget

April 27, 2021

Petter Thoresen om VM-uttak: - Noen må reise hjem etter Sverige-kampene

Landslagssjefen ser for seg at VM-troppen kan være klar til Danmark-kampene, og han vil begynne å finjustere troppen etter Sverige-kampene.

Landslaget skryter av forholdene i Danmark hvor de bor tre minutter fra ishallen. I dag skal de igjennom en ny Covid-19 test og regimet rundt pandemien er streng hos nabolandet i følge Thoresen.

- Vi må være forsiktige med hverandre og vi følger restriksjonene vi har blitt satt til å følge. Knut (landslagslegen) er med oss, og ha følger opp dette.

Thoresen forteller til nitten.no at han ikke er redd for et smitteutbrudd i troppen, men at det hele tiden ligger i bakhodet. Dette er også hovedgrunnen til at årets VM-tropp inneholder 28 spillere istedenfor 25 spillere som er vanlig i et VM.

Mye innsats og entusiasme

Etter å ha vært på is i noen dager, så er Thoresen fornøyd med det han har sett av sin tropp så langt.

- Gutta jobber steinhardt og det står ikke på innsatsen og entusiasmen. Nå handler det om å tenke litt klokere i ulike situasjoner og få litt mer struktur i laget. Den taktiske biten og gjøre de rette valgene sitter ikke helt enda, forteller han.

Etter is-treningen så får spillerne se deler av treningen på video. Et viktig redskap som benyttes for å ikke gjøre feil mot de bedre lagene.

- Vi jobber en del med video etter trening for å forbedre vårt spill. Vi kan ikke gå bom i offensiv sone mot de bedre nasjonene. Da blir vi straffet knallhardt.

Finjusterer troppen etter Sverige-kampene

Landslaget skal i løpet av sitt Danmark-opphold møte Sverige to ganger, samt Danmark tre ganger. Nå bekrefter landslagssjefen at alle får vise seg frem mot svenskene.

- Ja, alle som er med oss nå får spille mot Sverige. Etter de kampene så må nok noen reise hjem.

En liten status på de som enda ikke har ankommet, Petter?

- Ken André Olimb kommer på fredag, Mathias Emilio Pettersen kommer over helgen og rekker kampene mot Sverige. Mats Rosseli Olsen må teste lysken, og Haga må holde kroppen i ro noen dager til.

Hva med keeperne?

- Haukeland er på plass og Jonas (Arntsen) holder fortsatt på i Örebro. Volden har dessverre måtte melde forfall til VM grunnet skade etter samtykke fra oss. Han ønsket å bli frisk og finne seg en ny klubb.

En spiller som kanskje er ukjent for mange er Ole Julian Holm som til daglig spiller i AHL for Cleveland i USA. En spiller som er aktuell for en VM-tropp i følge Thoresen.

- Han er ikke ferdig med sesongen i USA enda. Men det er en spiller som er fryktelig spennende.

En som Thoresen allerede har bestilt flybillett til Riga for er Erlend Lesund. Spilleren som har dominert hos Rögle i sluttspillet har virkelig prikket VM-formen.

- Utrolig gøy for Erlend Lesund. I år har han vært en klippe for Rögle. Nå krysser jeg fingrene for at han holder seg frisk igjennom sluttspillet.

Han er vel bankers?

- Ja, det kan du skrive, forteller han lattermildt.

Har kontroll på Sjur Robert

En som får kjørt seg i landslaget er assistent-trener Sjur Robert Nilsen (Sparta-trener). Roy Johansen uttalte at han var bekymret for sarpingen sin helse i et tidligere intervju med nitten.no . Nå er det den nye landslagssjefen som kan berolige Johansen.

- Sjur har trent ofte i Danmark. Han flyr rundt å skravler med alt og alle, så han begynner å komme i VM-form, forteller han med glimt i øyet.

Johansen utfordret sin arvtager til et oppgjør på golfbanen etter VM, noe Thoresen vil takke ja til.

- Skal bli gøy å spille med han etter VM. Jeg leste at han mente jeg slo i øst og vest, men da må han følge med. Roy lever fortsatt i steinalderen, vi andre er oppdaterte i sporten.

- Men jeg slår kort, og tyngde hjelper ikke i golf forteller Thoresen via telefon i det han får latterkrampe.

* Nitten.no vil fremover oppdatere nyheter fra landslaget og deres oppkjøring fra Danmark

Foto: Dag Hagen

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form