Lukk søk

1. divisjon

December 14, 2021

Pause i 1. divisjon: - Blir vanskelig å motivere spillere og frivillige fremover

I går kom nyheten om at 1. divisjon blir satt på vent i minst én måned fremover. Nå frykter klubbene for motivasjonen til både spillere og ledere.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Det ble lagt opp til en økt satsing der både klubbene og TV 2 skulle sørge for at landets nest øverste divisjon skulle får mer oppmerksomhet denne sesongen. Men etter gårsdagens pressekonferanse, så ble det en ny nedstengning for 1. divisjonsklubbene i minst fire uker.

- Vi får bare sitte å vente på nye direktiver, sier daglig leder i Lørenskog Mats Wibe-Lund.

Redd for motivasjonen

LIK-lederen er en slagen mann dagen derpå. Wibe-Lund sier han er bekymret for både spillere og ledere.

- Jeg tenker på spillerne på A-laget og ikke minst de yngre spillerne. Synd å si det, men vi begynner å få litt rutine på dette nå. Det blir som at vi tar ned en mappe vi har klar på hva vi skal gjøre. Nei, dette er nitrist for alle involverte, forteller han oppgitt.

Lørenskog hadde endelig fått tilskuere og frivillige tilbake i ishallen da beskjeden om en ny pause kom. Wibe-Lund spår en tøffere oppgave med å få tilbake motivasjonen til publikum og de frivillige igjen.

- Nå må vi rykke tilbake til start, og jeg tror ikke folk skjønner hvor mye det kreves for å få folk på kamper. Og enda verre er det for de frivillige, forklarer han.

Spillere til Fjordkraft-ligaen?

1. divisjonsklubben vil fremover se på ulike løsninger for at spillerne skal opprettholde best mulige form under nedstengningen.

- Vi har et godt samarbeid med Frisk Asker, og en av mulighetene er å høre med dem om de ønsker noen av våre spillere på utlån i den perioden. Vi ønsker ikke stå i veien for noen som har muligheten og talentet til å spille i på et nivå hvor de fortsatt får trene på is, forklarer han videre.

- Lørenskog kommune har hatt høy smitte tidligere, men vi har greid å holde tallene nede i klubben. Det handler om rutiner, og jeg føler personlig at vi sitter med en god dose erfaring på det område. Det finnes ikke ishockeyspillere i Norge som ønsker å dra inn smitte i laget, så utøverne her i landet er smarte i sine valg utenfor ishallen, mener Wibe-Lund.

Møte med forbundet

I Østfold har ikke nestleder Thorbjørn Danielsen i Comet Hockey fått tid til å tolke de nye restriksjonene som har kommet fra regjeringen.

- Vi har ikke rukket å diskutert de nye restriksjonene i styret enda. Vi trenger litt tid på å summe oss, forteller Danielsen til nitten.no.

I likhet med Wibe-Lund i Lørenskog påpeker Danielsen motivasjonen som en avgjørende faktor for fremtiden.

- Jeg håper virkelig ikke de amputerer sesongen nå. Da tror jeg det blir vanskelig å motivere spillere, ledere og ikke minst de frivillige fremover. Det er overhodet ikke gøy at vi igjen må stenge ned igjen. Men hva skal man gjøre med det som skjer i samfunnet, spør han undrende.

Onsdag samles 1. divisjonsklubbene til et møte med Norges Ishockeyforbund om veien videre.

- Vi skal snakke med vår smittevernansvarlige i klubben og kommunen først. Så får vi se hva de kommer frem til, forklarer Danielsen.

- En ting er å tape ishockeykamper, men dette er verre. Nå ønsker vi å avslutte sesongen på en fair måte denne gang.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form