Lukk søk

Fjordkraftligaen

August 12, 2021

Optimisme på Lillehammer: - Naturlig å sikte høyt

Andre oppkjøringsuke på is nærmer seg slutten på Lillehammer der ett ord går igjen når assistenttrener Anton Säll skal beskrive status: Spennende!

- Det var veldig kult å starte på igjen, treffe alle spillere, ledere, alle på kontoret og kjenne at man virkelig er i gang, sier Säll til nitten.no.

De to første dagene forrige uke gikk med til testing før spillerne gikk på is i Eidsiva Arena.

- Da begynte vi å jobbe med måte vi har lyst til å spille på. Det blir noen tøffe uker i starten med mye og hard trening.

Tirsdag er sesongens første treningskamp planlagt borte mot Ringerike. Neste helg venter turneringen i Kristiansand, KIK Trophy, der også Stavanger Oilers, Frederikshavn og Herning Blue Fox deltar.

Gymer inn

Ny kontrakt for Andreas Martinsen er selvsagt sommerens store signering i OL-byen, og selv om Brett Cameron glapp, ser Lillehammer på Frank Gymer som en perfekt erstatter.

- Han ser veldig spennende ut, og jeg tror han kanskje har enda mer hockey i seg enn han kanskje har fått vist hittil. Jeg tror Frank kommer til å vokse her og ta store steg i Lillehammer, sier Säll.

- Er troppen komplett nå?

- Det vet jeg ikke, det får nesten andre svare på. Jeg hadde ikke blitt veldig overrasket om det kanskje kom inn noe mer, men både på kort og lang sikt syns jeg denne troppen er veldig spennende. Det er en bra miks med eldre, rutinerte spillere samt dyktige unggutter som står frem.

- Det mest spennende Lillehammer-laget på en del år?

- Ja, det syns jeg jo! Lillehammer har hatt gode lag tidligere også, men miksen i troppen gjør dette laget spennende. Mange gode spillere samt mange som er i en alder som gjør dem klare for å ta neste steg.

Sikter høyt

Det samme ordet brukes for å beskrive trenerteamet der Säll får russeren Aleksander Smirnov som sjef. Henrik Jacobsen er fysisk trener i 100 prosent stilling i samarbeid med NTG, Per Olav Skarpjordet blir U20-trener og svenske Alexander Johansson får ansvar for U18-laget på Lillehammer.

- Vi er bedre rustet enn noen gang. Også med tanke på jobben som er gjort av spillere og trenerteamet off-ice. Det ser virkelig bra ut. Vi har ikke satt oss noe mål enda, men vi skal være i utvikling hele tiden. Klarer vi det, blir dette bra til slutt, sa sportssjef Atle Svensrud til nitten.no tidligere i sommer.

Anton Säll forteller at hverken klubb, trenerteam eller spillerne har satt noen målsetting for kommende sesong foreløpig der det kan bli tett i toppen med Vålerenga, Frisk Asker, Storhamar og Stavanger Oilers som favorittene med Lillehammer og Stjernen som mulige outsidere.

- Vi vil vinne alle hockeykamper vi spiller, men jeg føler det er naturlig å sikte høyt. Vi spiller hockey for å vinne.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form