Lukk søk

Landslaget

May 15, 2022

Norge kollapset - vant på straffer: - Fikk litt panikk

(Norge - Storbritannia 4-3 e.s.f) Norge mistet 3-0-ledelsen mot Storbritannia, men hentet seg inn igjen og avgjorde på straffer.

I det første VM-møtet med Storbritannia siden 1994 så Norge ut til å ha full kontroll med en fin 3-0-ledelse, men tre scoringer de siste ti minuttene sendte oppgjøret til spilleforlengelse.

- Vi raknet totalt. Veldig overraskende. Det så ut som guttene ble passive og redde for å gjøre feil. Det har rett og slett vært for svakt forsvarsspill, sa V4-ekspert Alexander Bonsaksen under kanalens TV-sending.

Matchen måtte avgjøres på straffer der Mathias Trettenes satte inn Norges andre forsøk og Michael Haga lekte inn nummer tre. Da Henrik Haukeland stoppet britenes siste forsøk, kunne Norge juble for to meget viktige poeng.

- Vi slapp inn et par lette mål og fikk litt panikk. Litt urutinert av oss. Dette må vi lære av, sier Trettenes til V4.

- Selvfølgelig veldig surt at vi ikke klarte å dra det i land, men vi får ta med oss de to poengene. Vi hadde kampen helt, men datt sammen, sier Haga til samme kanal.

11-1 i skudd

Med Andreas Martinsen og Ken André Olimb tilbake på laget fra åpningsmatchen mot Finland fikk Norge ledermålet i Nokia Arena fire minutter før første pause. Andreas Klavestad, som spiller sitt første VM, la pucken på mål der en brite var uheldig og styrte pucken mellom bena på Ben Bowns.

Nordmennene leverte en bunnsolid første periode i Tampere noe skuddstatistikken 11-1 også viser. Etter første pause var det tid for Mathis Olimb-show på isen.

Først nærmest lekte Vålerenga-spilleren pucken over Bowns i en situasjon der dommerne måtte se på video før de godkjente scoringen.

Så smalt Olimb inn nummer tre på et slagskudd fra en posisjon nesten helt ute ned blålinja.

- Det kan jeg ikke huske å ha sett før! Se på den børsa! utbrøt Dahlstrøm.

- Jeg tror aldri jeg har scoret derfra på et slagskudd før. Deilig at den kom i en alder av 36 år, sa Olimb selv i intervju med V4 etter andre pause i Finland.

To raske

Storbritannia, rangert som et av VMs aller svakeste lag, hevet seg de siste 20 minuttene. Ringerike-spilleren Brett Perlini skaffet straffe, men ble stoppet av en god Henrik Haukeland.

Sju minutter før slutt glapp det da Robert Dowd satte inn reduseringen. Og kun sekunder senere kom britenes andre da Perlini dukket opp på bakre stolpe og fikk en enkel jobb med å dytte pucken over streken.

- Hva er det som skjer, gutter? ropte V4-kommentator Kasper Wikestad.

Fire minutter før full tid kom 3-3-målet. Perlini la fint ut til Mark Richardson som fikk stå alene foran det norske målet og sørget for at ingen av lagene fikk med seg tre poeng.

I spilleforlengelsen kom Emil M. Lilleberg og Martin Røymark nær vinnermålet etter kun 30 sekunder, men de fem minuttene endte målløse.