Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 28, 2022

Oilers i rute til gull: - Vi har høy selvtillit

Med seier hjemme mot Manglerud Star lørdag, har Stavanger Oilers innledet minst like bra som da det ble gull forrige sesong.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Ja, det er faktisk sant. Du er kanskje en av de som sitter med inntrykk av at Oilers-seriestarten ikke har vært imponerende og at forrige sesongs dobbeltmester har vist svakheter innledningsvis?

Som tilhenger av en av Oilers' konkurrenter er det kanskje ikke grunn til å bli altfor optimistisk. For nøyaktig ett år siden sto Oilers med 12 poeng etter sju kamper og vant, men etter 45 matcher skilte hele 20 poeng ned til Sparta.

Kan kopiere starten

Etter tirsdagens 4-2-seier over Ringerike i DNB Arena, er poengfangsten ti poeng etter seks kamper. Selv med en noe beskjeden sjetteplass på tabellen, vil Oilers med seier mot MS lørdag ha innledet like minst bra som forrige sesong.

- Vi har høy selvtillit. Det hjelper, sier Oilers-assistent Juha Kaunismäki til nitten.no.

Tre seirer og tre tap er selvsagt langt under forventningene i vest. Mens Storhamar, Frisk Asker og sist Ringerike allerede har reist fra hjem fra Sola med tap, har Oilers røket i alle tre bortekampene så langt (Sparta, Vålerenga, Stjernen).

- Blir dere stresset av resultatene i seriestarten?

- Nei, vi har hatt en del skader samtidig som vi har spilt gode hjemmekamper. Det tok litt tid for oss å komme i gang også i fjor. Vi må bare fortsette. Kampene kommer tett for tiden. Det er først og fremst på bortebane vi ikke har levert godt nok i 60 minutter.

CHL-spill

Det er langt fra unikt at et lag som starter sesongen med Champions Hockey-lag spill, slik Oilers har gjort i år, før den hjemlige ligaen har startet, får en treg start mot de nasjonale konkurrentene.

- Det er et element. Der møter vi på papiret bedre lag og det er krevende mentalt med en annen psykisk tilnærming. Samtidig er det en lærerik prosess for oss. Nå handler det om å få gjennomføre 60 gode minutter oftere, mener Kaunismäki.

Skuddstatistikken mot Ringerike tirsdag viste 42-16, men matchen ble først definitivt avgjort da Dan Kissel satte pucken i tom kasse et drøyt minutt før slutt.

- Dette er kamper absolutt alle forventer at vi skal vinne. Der var vi flinke forrige sesong, og det må man også være når målsettingen er å vinne seriemesterskapet.

- I alle kampene føles det som om vi skyter og skyter uten å score. Det har vært litt for mange kamper hvor vi ikke klarer å score mer enn tre ganger. Vi leter etter målene og er nok litt frustrerte, sier Dan Kissel til Rogalands Avis.

PS! Oilers avslutter CHL-gruppespillet med matcher mot finske Ilves 4. og 12. oktober.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form