Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 12, 2021

Også Sparta flytter treningene: - Helt nødvendig

I likhet med Vålerenga har Sparta valgt å reise ut av hjemkommunen for å få gjennomført istreninger med fullkontakt.

Torsdag leide Vålerenga istid hos den gamle rivalen Lørenskog på Romerike. Der var Oslo-laget også fredag formiddag samtidig som Sparta dro ut av Sarpsborg for å få trent normalt for første gang siden 30. januar.

- Som trener må jeg ivareta spillerne mine på best mulig måte. Da syns jeg, så lenge vi ikke bryter noen lover og regler, og det er gitt åpning for å gjøre det, at vi kan strekke den strikken siden vi ikke har fått trent i en ishall siden 30. januar. Vi trengte fullkontakt-trening da det siktes inn på kamper igjen neste uke, sier Sparta-trener Sjur Robert Nilsen til nitten.no.

Som Oslo-hallene er Sparta Amfi for tiden stengt for kontakttrening på ubestemt tid. Sparta, der 24 av 27 i troppen har vært coronasmittet, har ikke spilt kamp siden 2. januar, men skal etter planen nå møte Storhamar, som kan trene normalt, torsdag 18. februar.

- Jeg har full respekt for at vi er i en pandemi, og at dette er en vanskelig tid, men uten kamp eller normal trening på 18 dager ville det ikke vært sportslig eller fysiologisk forsvarlig å møte Storhamar. Vi trenger minst fire-fem fullverdige økter i forkant. Det er helt nødvendig, sier Nilsen.

Trente på bandybane

Sparta har de siste dagene trent utendørs på bandyisen på Sarpsborg stadion. Fredag dro troppen ut av kommunen, og også lørdag, mandag, tirsdag og onsdag er dette planen.

- Vi må være så godt forberedt som vi kan. Og det vi og Vålerenga har gjort er helt innenfor retningslinjene fra FHI og ishockeyforbundet. Vi må huske på at mange av spillerne har dette som yrke, sier Nilsen.

- Hva er beskjeden rundt økter fremover i Sparta Amfi?

- Vi kan trene der med maks ti spillere og to trenere der vi kan jobbe med én meter avstand. Hvor lenge det vil være slik, vet vi ikke. Dette endrer seg fra time til time og dag til dag, og jeg håper selvsagt det åpner opp så fort som mulig.

Forstår konkurrentene

Generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, fortalte tidligere denne uken at det å reise ut av hjemkommunen for å få trent med kontakt var tillatt da dette er å regne som en arbeidsreise.

Grüner-leder Trond-Erik Larsen sjekket mulighetene for å flytte øktene vekk fra hovedstaden denne uken, men landet på amputerte økter i egen hall. Han har likevel stor forståelse for lagene som tar treningsgrep.

- Siden vi ikke kan trene på dagtid har vi begrensende muligheter utenfor Oslo. Da måtte vi eventuelt trent i flere forskjellige haller fra dag til dag. Den reisevirksomheten ønsker vi ikke også på grunn av Grünerhallen der alle våre lag trener, og vi ville påført barn og unge økt risiko med å reise ut og inn med utstyr. Jeg har full forståelse for det Vålerenga gjør, og hadde vi hatt mulighet ville vi gjort det samme, sier Larsen til nitten.no.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form