Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 11, 2021

Flytter treninger ut av Oslo - Vålerenga til Romerike

Med kun én uke igjen til planlagt ligacomeback, ser Oslo-lagene på muligheten for å flytte økter til ishaller uten restriksjoner utenfor hovedstaden. Vålerenga har allerede en trening booket på Romerike.

Mandag fikk Oslo-lagene i toppidretten igjen trene i sine respektive ishaller, men da i mindre grupper og uten nærkontakt. Da de fleste konkurrentene forbereder seg som normalt, ser klubbene nå på alternative løsninger for eksempel på Romerike eller sør for hovedstaden.

- Dette er å regne som en arbeidsreise, og det er hallene og ikke aktiviteten som et stengt. En slik tilvenning for å komme tilbake i normal trening er gode nyheter, sier Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund til nitten.no.

Vålerenga, som trente ute på Frogner stadion forrige uke mens Jordal Amfi var stengt, har allerede booket istid hos en gammel rival noen kilometer nord for Oslo-grensen.

- Vi kommer til å trene i Lørenskog ishall torsdag. Restriksjonene endrer seg fortløpende så vi tar dette litt fra dag til dag. Vi lever under en streng toppidrettsprotokoll, som nå har blitt styrket ytterligere med flere tiltak og ikke minst testing før hver kamp. Vi håper disse tiltakene kan føre til at det blir endringer i Oslo om ikke lenge. Vi må sørge for at vi er så godt forberedt som mulig ut fra forutsetningene vi har. Når det tillates å trene utenfor Oslo, ser vi det som naturlig, sier sportssjef Frikk Juell til nitten.no.

Sjekker mulighetene

I Grünerhallen hadde daglig leder Trond-Erik Larsen håpet å kunne trene som normalt fra og med torsdag. Slik ble det ikke da de gjeldende retningslinjene ble forlenget onsdag kveld.

- Nå kjenner jeg litt på oppgitthet. Det er tøft nå. Ille, egentlig. For vår del er det ikke så langt opp til 8. plassen som vi nå har som mål, men vi får ikke forberedt oss optimalt. I tillegg får vi et veldig tøft program. Det er mye rart med denne sesongen, sukker Larsen.

Med planlagt oppstart av Fjordkraft-ligaen kun en uke unna, sjekker også Grüner mulighetene for å gjennomføre økter utenfor hovedstaden.

- Det er noe vi vurderer, ja. Hvis vi får tak i istid. Noen ønsker ikke fremmede inn i hallen sin i disse dager, og det skjønner jeg, sier Larsen.

Manglerud Star-trener André Lysenstøen forteller til nitten.no at klubben bruker onsdagen til å finne ut av hva som er mulig - og ikke - i dagene som kommer.

- Vi har vært litt usikre på hva vi burde vi gjøre og ser på alle alternativer, sier Lysenstøen.

Ingen endringer denne uken

Kjetil Moberget jobber som anleggsrådgiver i Oslo idrettskrets. Han forteller at det i tillegg til helsedirektoratets nasjonale veileder for idrett gjelder lokale føringer for Oslo etter beskjed fra smittevernoverlegen. Slik er reglene for Fjordkraft-liga-lagene i samtlige ishaller i Oslo kommune:

  • Det er ikke tillatt å bedrive trening med nærkontakt i ishallene
  • Treningen skal gjennomføres med god avstand (minimum en hockeykølle avstand)
  • Maks 10 utøvere på banen samtidig i tillegg til maks 2 trenere
  • Garderober skal ikke benyttes
  • Ny gruppe/utøvere skal ikke inn i hallen før gruppen/utøverne som er der fra før har forlatt hallen

- Reglene gjelder til det kommer nye regler. Oslo kommune hadde sist pressekonferanse tirsdag der det ble signalisert at det ikke kommer endringer i løpet av den kommende uken, sier Moberget til nitten.no.

Han understreker at selv om det ikke finnes regler med påfølgende sanksjoner mot å reise ut av Oslo for å trene i andre kommuner, anbefaler ikke idrettskretsen dette. Det reagerer Juell i Vålerenga på.

- Jeg synes det er svært betenkelig at en representant for idretten i Oslo ikke er kjent med hvilke føringer som foreligger. Det går et klart skille mellom bredde og toppidrett. Jeg reagerer kraftig på antydningen om at vi gjør noe lovstridig eller noe som ikke er anbefalt. At vi trener på Lørenskog er 100 prosent forankret i organer som har direkte dialog med bystyret og helsemyndighetene. Det ville vært uklokt av oss å bestride det fagkompetente instanser tillater av aktivitet. Så når idrettens øverste organ, NIF, åpner opp for at toppidrett kan ha aktivitet i anlegg som ikke er stengt ned og utenfor Oslo, vil vi selvsagt stole på at den beslutningen er tatt på et godt grunnlag.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form