Lukk søk

Landslaget

November 2, 2021

Norge gir ikke opp OL-håpet: - Avgjørelsen tas etter kampene

Norges Ishockeyforbund håper fortsatt på en plass i OL i Beijing etter en uttalelse som skapte forvirring tirsdag kveld.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

I en artikkel på det internasjonale ishockeyforbundet sin hjemmeside, er president Luc Tardif tirsdag sitert på følgende:

- For å være tydelig, IIHF kommer ikke til å fjerne Kina fra OL. Landslagets status som vertsnasjon og deltager i OL-turneringen er bekreftet av kongressen og forblir uendret. Vi jobber sammen med CIHA for å bekrefte deres uttaksmuligheter i henhold til IIHF-reglementet og vil fortsette å bistå dem i forberedelsene til OL-kampene.

Da nitten.no kontaktet Norges Ishockeyforbund tirsdag ettermiddag, jobbet ledelsen med å sjekke opp i Tardifs uttalelser og hva det betyr for mulig norsk OL-deltagelse.

Gir ikke opp

Kort tid senere kommer generalsekretær Ottar Eide tilbake med følgende informasjon:

- Ifølge info er det en litt upresis pressemelding. Det skal spilles kamper, det skal evalueres og tas en beslutning. Mer enn det vet vi ikke akkurat nå.

- Betyr det at dere fortsatt har et håp om OL-deltagelse?

- Ja. Avgjørelsen tas etter kampene.

Etter det Norges Ishockeyforbund får opplyst er det ingen nyhet rundt tirsdagens melding og situasjonen er uendret frem til etter de to kampene 15. og 17. november der Kina skal møte et sammensatt KHL-lag.

Har levert bruttotropp

Norge tapte den avgjørende OL-kvalifiseringskampen mot Danmark på Jordal tidligere i høst, men er første lag som vil få tilbud dersom det skulle bli en ledig plass i lekene i 2022.

Den dukket opp da IIHF er tvilende til om arrangørlandet Kinas hockeygutter, som ligger helt nede på 32. plass på rankingen, er konkurransedyktige som et av 12 deltagerland. Norge har allerede levert en liste med aktuelle spillere og er klare til å steppe inn dersom Kina ekskluderes.

Og etter det Norges Ishockeyforbund får opplyst tirsdag tas altså ikke den avgjørelsen før etter de to kampene mot et sammensatt KHL-lag i midten av måneden.

- Kina vi spille to testkamper. Den siste ikke senere enn 17. november. Avgjørelsen vil bli tatt i slutten av november. Flere detaljer neste uke, skrev IIHF-president Luc Tardif i en e-post til VG før helgen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form